Το δίκτυο NATURA στα Ιμια, ο Παυλόπουλος και στο βάθος …Λαλιώτης!

Μελετημένη ήταν η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα με ενημερωτικό σημείωμα του Κώστα Λαλιώτη οτι τα Ίμια αποτελούν μέρος του NATURA 2000

 

 

Μόνο τυχαία δεν είναι όπως όλα δείχνουν η χθεσινή αναβάθμιση του επιχειρήματος που επανέφερε στην επικαιρότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ότι οι βραχονησίδες είναι ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000 και αποτελούν προστατευόμενα εδάφη της ΕΕ. Επιχείρημα που υπενθύμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Σύμη στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 73 χρόνων από την παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους.

Και μιλάμε για αναβάθμιση που το καθιστά πλέον διπλωματικό όπλο καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που αναδείχτηκε το θέμα στο εδώ και καιρό γαϊτανάκι δηλώσεων και αντιδηλώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω των παράλογων απαιτήσεων της Τουρκίας υποστηρίζοντας τη θεωρία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες στις 31 Μάρτη η ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συμπερίληψη από την Ελλάδα των βραχονήσιδων των Ιμίων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΕΕ, «Natura 2000» στον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι σε ερώτηση δημοσιογράφου ήταν η αφορμή να απαντήσει εκνευρισμένα ότι: Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά προγραμμάτων της ΕΕ με πολιτικό κίνητρο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια.

Προφανώς λοιπόν και δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ομιλία του έχοντας εκτιμήσει προφανώς, ότι το επιχείρημα αυτό πραγματικά «ενοχλεί» και «εκνευρίζει» τη τούρκικη πλευρά. Και μάλιστα όπως έγινε γνωστό σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν καλά διαβασμένος από συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα του γνωστού πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη όπου ενημέρωσε αναλυτικά για την ένταξη βραχονησίδων στο Αιγαίο αλλά και περιοχές της Θράκης στο δίκτυο NATURA 2000 μετά το 1996 και την κρίση των Ιμίων.

Διαβάστε εδώ:https://www.armynow.net/paylopoylos-aytonohto-dikaivma-elladas-na-thvrakizei-nhsia/

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ήταν πολύ καλά μελετημένη η αναβάθμιση του επιχειρήματος και μάλιστα προέκυψε από συνεργασία δύο πολιτικών που προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς χώρους. Θα ήταν λάθος φυσικά να κάνουμε παραπολιτικά σχόλια και αν αυτή η κίνηση του Κ. Λαλιώτη υποκρύπτει και κάτι άλλο και ελπίζουμε να μη γίνει από κανένα.

Απέναντι στην τούρκικη επιθετικότητα και προκλητικότητα κανένα διπλωματικό ή άλλο όπλο δεν πρέπει να υποτιμάται όσο μικρό ή άσφαιρο κι αν φαίνεται. Και ακόμα περισσότερο αυτά τα «όπλα» θα πρέπει να παρέχονται στους επίσημους εκπροσώπους της Ελλάδας για να τα αξιοποιήσουν ασχέτως πολιτικών διαφορών. Στα εθνικά θέματα είναι γνωστό ότι δε χωρούν πολιτικές διαφορές, αυτές είναι για τη Βουλή και τα κανάλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ