Η δολοφονία του Βρετανού Στρατιωτικού Ακόλουθου από τη 17Ν – Τι έγραψε ο Κουφοντίνας

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΟΛΟΓΟΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουνίου του 2000, πέφτει νεκρός ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς, το τελευταίο θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

Ο Στίβεν Σόντερς, λίγο μετά τις 07:00 το πρωί, έχει ξεκινήσει με το αυτοκίνητο του και χωρίς φρουρά από το σπίτι του στη Νέα Ερυθραία για το γραφείο του στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Κολωνάκι.

Δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πλησίασαν το αυτοκίνητο του Βρετανού στρατιωτικού στην περιοχή του Ψυχικού. Ο εκτελεστής έριξε τέσσερις σφαίρες από κοντινή απόσταση στο λευκό Rover, στο οποίο βρισκόταν ο Σόντερς, πλήττοντάς τον στην κοιλιακή χώρα και στα άνω άκρα.

Στην απολογία του ο Σάββας Ξηρός θα καταθέσει ότι ο ίδιος ήταν οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού, με συνοδηγό το  Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι δυο τους θα προσεγγίσουν από την πλευρά του συνοδηγού το όχημα του Βρετανού ταξιάρχου και ο «Λουκάς» της «17Ν» θα ανοίξει πυρ εναντίον του.

Ο Στίβεν Σόντερς υπήρξε το τελευταίο θύμα της 17Ν μέχρι της εξάρθρωση της οργάνωσης.

Η δολοφονία του Βρετανού Στρατιωτικού Ακόλουθου από τη 17Ν

Ο Δημήτρης Κουφοντίνος κάνει ειδική αναφορά στο βιβλίο του

Στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», ο Δημήτρης Κουφοντίνας γράφει:

«Ένα χρόνο αργότερα, στις 8 Ιουνίου του 2000, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Φιλοθέης, θα εκτελεστεί ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της στρατιωτικής μηχανής της Αγγλίας, ο ταξίαρχος Σόντερς. Με πλούσια προϋπηρεσία σε όλες τις στρατιωτικές επεμβάσεις των τελευταίων χρόνων: Έδρασε στην Ιρλανδία, τις Μαλβίνες (Φόκλαντ), το Ιράκ και το Κουβέιτ. Είχε υπηρετήσει στην Κύπρο, στις μεγάλες αγγλικές βάσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας. Προώθησε και εκεί το εμπόριο όπλων. Τελευταίος σταθμός του η Σιέρα Λεόνε, στη Βορειοδυτική Αφρική, τότε που γίνονταν οι σφαγές των Άγγλων εκεί, από όπου επέστρεψε, ύστερα από µια σύντομη επίσκεψη-επιθεώρηση λίγες μέρες πριν από τις 8 Ιουνίου 2000. Τέλος, ο Σόντερς συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό της στρατιωτικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Επίσης, προωθούσε το εμπόριο αγγλικών όπλων. Εκείνες ακριβώς τις μέρες θα υπογραφόταν συμφωνία για την αγορά οπλικών συστημάτων από την ελληνική πλευρά. Τη συγκεκριμένη συμφωνία είχε κλείσει ο Σόντερς».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ