Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Καμμένος ψάχνει "ψηφαλάκια" με το Σκοπιανό

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του αδυνατίζει την εθνική θέση στο Σκοπιανό

 
 
Μιλώντας στην εκπομπή “Η φυλή των φίλων” και τον Κώστα Αρβανίτη, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για παραλήρημα Καμμένου, στην χθεσινή εμφάνισή του στη Βουλή, το οποίο αδυνατίζει τις εθνικές θέσεις. Απέδωσε δε πρόθεση στον ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι έτσι ψάχνει “ψηφαλάκια”.
Ακούστε τι είπε:
Ο κ. Καμμένος σε μια παραληρηματική ομιλία μπέρδεψε διάφορα πράγματα, άρχισε να μιλάει για μια θέση η οποία δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία,
Γύρισε πίσω στη θέση των τότε αρχηγών η οποία είχε αλλάξει επί κυβερνήσεως Καραμανλή, την οποία όμως είχε ο ίδιος ψηφίσει δυο φορές ως βουλευτής της ΝΔ.
Εδώ είναι ένα μείζον θέμα. Δυο κυβερνητική εταίροι, για ένα μείζον εθνικό θέμα όπως είναι τα Σκόπια, εμφανίζονται με δυο διαφορετικές θέσεις, που είναι και η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια συμμαχία πρόσκαιρης διαχείρισης εξουσίας.
Δεν έχει τίποτα να κάνει με ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση.
 
Απλώς μαζεύτηκαν για να μαζέψουν ψήφους, τα κουκιά που λέμε σε απλά ελληνικά για να μπορέσουν να διαχειριστούν την εξουσία.
Είναι αδιανόητο για ένα θέμα όπως το Σκοπιανό να λέει άλλα ο Καμμένος και άλλα ο Κοτζιάς.
Απέφυγαν μεν στη Βουλή να μου απαντήσουν, που είναι συνήθης τακτική της κυβέρνησης αυτής και δείγμα μειωμένης ευαισθησίας και κακής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Τώρα το θέμα σοβαρεύει! Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας;
Είναι δυνατόν ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας να εκφράζει διαφορετική θέση για το Σκοπιανό από αυτή που εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών;
Και αυτό να θεωρείται λογικό από την κυβέρνηση;Βασική αρχή μιας κυβέρνησης συνεργασίας είναι ότι συμφωνείς το βασικό προγραμματικό πλαίσιο της άσκησης της εξουσίας.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο απόψεις και μάλιστα ο κύριος Καμμένος στην προσπάθειά του να κρατήσει το όποιο μικρό εκλογικό του ακροατήριο να θέτει τέτοιου είδους θέματα ενόψει μιας πιθανής νέας διαπραγμάτευσης.
Αυτό εκ των πραγμάτων αδυνατίζει τρομακτικά την εθνική θέση. Ο ίδιος μπορεί να προσπαθεί να βρει κανένα ψηφαλάκι, αλλά υπάρχει μια ουσία.
Την τεράστια ευθύνη την έχει ο κ. Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ