Ο Δούρειος Ίππος της παράνομης μετανάστευσης

παρανομη μεταναστευση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α. , MA στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).*

 

Ενώ η παράνομη μετανάστευση είναι θέμα  εθνικό και αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, δυστυχώς στην χώρα μας έχει εργαλειοποιηθεί από πολιτικούς,  πολιτικά κόμματα και έχει μετατραπεί σε  πολιτικό θέμα.

Κόμματα που επενδύουν στο θέμα της εισβολής των παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, θα καταλάβουν εκ του αποτελέσματος των εκλογών του 2023 ότι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ακόμα και ως ατζέντα, μόνο επιζήμια θα είναι για τα κόμματα αυτά.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που με την ιδεολογία τους ή με την αδράνειά τους ευνοούν την παράνομη μετανάστευση στην χώρα μας;

  1. Είναι αυτοί που επέτρεψαν την είσοδο στην χώρα 856.723 καταγεγραμμένων παράνομων μεταναστών το 2015 και 176.906 παράνομων μεταναστών το 2016 χωρίς να υπολογίζονται εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν από την χώρα μας  χωρίς να έχουν καταμετρηθεί.
  2. Είναι αυτοί που σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο διακηρύττουν ότι είναι ‘’αναγκαίο να δούμε το θέμα της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».
  3. Είναι αυτοί οι ηγέτες που διερωτώνται εάν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στην Ελληνική επικράτεια
  4. Είναι αυτοί που υπογράφουν με το Μπαγκλαντές 15ετή συμφωνία με ετήσια άφιξη 4.000 ως εργατικοί μετανάστες. Δεν αναρωτιούνται άραγε οι υπογράφοντες ότι αυτοί που θα έρθουν από το Μπαγκλαντές δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω? Γιατί δεν απευθύνθηκαν σε άλλα κράτη όπως Γεωργία, Αρμενία Ουκρανία?
  5. Είναι αυτοί που πιέζουν και κατηγορούν τις Ελληνικές Αρχές στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ώστε να δείχνουν ανοχή στις διάφορες ΜΚΟ και να υπάρχει συνεχής ροή παράνομων μεταναστών στην χώρα μας
  6. Είναι αυτοί οι υπαίτιοι της γκετοποίησης Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, που οι Έλληνες πολίτες το βράδυ δεν μπορούν ούτε καν να κυκλοφορήσουν στην γειτονιά τους
  7. Είναι αυτοί που ζητούν επικοινωνιακά κομματικά οφέλη ακόμα και την Ημέρα της Παναγίας προκειμένου να δείξουν το δήθεν ‘’ανθρώπινο πρόσωπο’’ τους στα ΜΜΕ υπέρ των παράνομων μεταναστών.
  8. Είναι αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η πρόοδος της Ελληνικής κοινωνίας και επιθυμούν την πολυπολιτισμικότητα, την μοντερνοποίηση του νέου lifestyle, την αλλοίωση της σύνθεσης του Ελληνικού γένους, την διαφοροποίηση της Ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας.
  9. Είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται τον υφιστάμενο υβριδικό πόλεμο που υφίσταται η χώρα μας από την Τουρκία στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης ακόμα και εάν αυτό αναγράφεται στα επίσημα θεσμικά κείμενα της ΕΕ.
  10. Είναι αυτοί που οδηγούν την χώρα στα αμείλικτα στοιχεία της FRONTEX με αύξηση 133% παράνομων μεταναστών στον Έβρο και τα Νησιά του Αν Αιγαίου για το 7μηνο Ιανουαρίου Ιουλίου 2022 σε σχέση με το 2021.

frontex στοιχεια

Ειναι οι ίδιοι που απαξιώνουν τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων – ΕΝΦΕΣ που οργανώθηκε υπό τον Πρωθυπουργό το 2020 και ενώ φαίνεται να έχει προβλήματα συντονισμού, εξοπλισμού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, διακατέχονται από εφησυχασμό και αδράνεια.

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Κούσαντα:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ


 

*Ο Αντιστράτηγος εα Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth), Διεθνείς Σχέσεις (Brussels) και έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη και ήταν εκπρόσωπος του ΓΕΣ στο ΝΑΤΟ Training Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ