Δύο Έλληνες Στρατιωτικοί: Πρέπει να επιβληθεί πλέον η απελευθέρωσή τους

Οι εκλογές στη Τουρκία τελείωσαν, πρέπει πλέον να επιβληθεί στον Ερντογάν η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων που παραμένουν φυλακισμένοι 118 ημέρες τώρα

 

 

Οι τούρκικες εκλογές τελείωσαν. Τα αποτελέσματα όπως κι αν προέκυψαν – ζήτημα εσωτερικό τους είναι – φέρνουν τον Ερντογάν στη νέα θέση του ΥπέρΠροέδρου ο οποίος συνεχίζει να είναι ο απόλυτος άρχων. Όπως επισημαίνουν όλοι οι αναλυτές αλλά και όπως εμείς οι ίδιοι έχουμε αντιληφθεί τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει στις σχέσεις μας και τις εντάσεις με την Τουρκία.

Είναι πλέον όμως ο καιρός το θέμα της πολιτικής ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται 118 ημέρες παράνομα χωρίς κατηγορίες στις φυλακές της Αδριανούπολης να λήξει με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Ερντογάν δε μπορεί πλέον να τους χρησιμοποιήσει για εσωτερική προπαγάνδα και μάλλον έχει διαγράψει πλέον κάθε περίπτωση που σίγουρα είχε στο μυαλό του για ανταλλαγή με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

Γιατί σε αντίθεση με την Τουρκία, στην Ελλάδα η δικαιοσύνη λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα (τουλάχιστον σ΄αυτό το θέμα) και έχει μιλήσει και αποφασίσει για την τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Δεν είναι προφανώς τυχαίες οι χθεσινές συντονισμένες κινήσεις τόσο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την εκλογή του, του έθεσε ευθέως το ζήτημα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Λίγο νωρίτερα το ίδιο θέμα έθετε κι ο Πάνος Καμμένος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, με την παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, ούτε κατανόησης καμιάς πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα αποδεικτικό για να συνεχίζουν να βρίσκονται φυλακισμένοι 118 ημέρες τώρα. Καμιά έρευνα δε γίνεται από την τούρκικη δικαιοσύνη και αυτό το ξέρουν όλοι πλέον.

Πρέπει με απόλυτο και το πλέον επιθετικό τρόπο να απαιτηθεί η απελευθέρωσή τους σήμερα. Και δεν είναι ζήτημα μόνο της Ελληνικής πλευράς. Είναι ντροπή και για τους Ευρωπαίους και για το ΝΑΤΟ να επιτρέπεται στον Ερντογάν να κρατάει φυλακισμένους τους δύο Έλληνες.

Είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί – χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και γι΄αυτό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα να επιβάλουν στον Ερντογάν να σταματήσει αυτό το βρώμικο παιχνίδι με τους ομήρους.

Επιτέλους , πρέπει να σταματήσει η ομηρία τους και να επιστρέψουν στη πατρίδα μας και στους δικούς τους. Ήρθε η ώρα και δεν παίρνει αναβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ