ΕΑΑΣ: Άλλαξε «χέρια» το ΔΣ παρουσία του ΥΦΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ – ΦΩΤΟ

ΕΑΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΣ

Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε η Τελετή παράδοσης – παραλαβής των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΑΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή παράδοσης – παραλαβής των Διοικητικών Συμβουλίων της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ως Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα εξής:

«Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, δεν αποτελεί απλά έναν ακόμη τυπικό θεσμό, αλλά συνιστά έναν ενεργό συλλογικό φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας. Μέσα από τις δράσεις και τις συνέργειές της, προάγει την σύσφιξη των υφιστάμενων δεσμών συναδελφικότητας μεταξύ των μελών της, επιμελείται τα συμφέροντά τους, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στα μέλη που την έχουν ανάγκη και προωθεί την εποικοδομητική διατήρηση των σχέσεων των αποστράτων αξιωματικών μετά των εν ενεργεία συναδέλφων τους», υπογράμμισε ο ΥΦΕΘΑ.

«Κύριος και σπουδαιότερος στόχος της νέας Διοίκησης, δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η διατήρηση των στενών αγαστών σχέσεων της ΕΑΑΣ με όλα τα παραρτήματά της, με τρόπο που θα συνιστούν μια Ένωση συσπειρωμένη σε ένα σώμα. Γιατί σε έναν συλλογικό φορέα ατόμων που δεν επικρατεί η σύμπνοια, η ομόνοια, η αλληλεγγύη και η συνεκτικότητα των μελών, κανένας στόχος ή πρόγραμμα δράσης δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί με επιτυχία», τόνισε ο Αλκ. Στεφανής.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα χαρακτηριστικά που διέπουν την προσωπικότητα του Έλληνα Αξιωματικού και δεν χάνονται με μια απλή διοικητική πράξη αποστρατείας, καθιστώντας τους απόστρατους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων υγιή πρότυπα ήθους και αξιοπρέπειας.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Πρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασίλειος Ροζής ευχαρίστησε τα μέλη του 9ου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. για την προσφορά τους στο έργο της Ένωσης, ενώ ο αναλαμβάνων Πρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. κ. Σταύρος Κουτρής παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ευχόμενος καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ