ΕΑΑΣ Ξάνθης: Πορεία καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Η ΕΑΑΣ Ξάνθης καλεί τους κατοίκους της πόλης να πάρουν μέρος στην πορεία που θα γίνει στην Ξάνθη για να καταδικάσουν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

 

 

Kάλεσμα απευθύνει η ΕΑΑΣ Ξάνθης για την πορεία που θα γίνει αύριο 15 Νοεμβρίου στις 12:30, για να ενισχύσουμε τη Φωνή των Κυπρίων αδελφών μας και να φωνάξουμε όλοι μαζί «ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», και ταυτόχρονα να στείλουμε το μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα ότι Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ, στο έδαφός της .

Την πορεία διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε στις 15/11/1983 από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς θα προβούν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

15/11/2017- Τετάρτη στις 9:30 π.μ αντιπροσωπεία των μονίμων κατοίκων και των φοιτητών θα μεταβεί στη γειτονική πόλη της Κομοτηνής , όπου θα λάβει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο της πόλης που πραγματοποιούν οι φοιτητές της Κομοτηνής. Επίσης θα επιδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο.

15/11/2017- Τετάρτη στις 12:30 οι δύο Σύλλογοι στηριζόμενοι και από άλλους τοπικούς συλλόγους της πόλης μας, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη πόλη της Ξάνθης. Η πορεία θα ξεκινήσει από τη πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία.

Καλούμε τον λαό της Ξάνθης και Κομοτηνής, να έλθει μαζί μας, στις πορείες διαμαρτυρίας. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των άλλων Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που έχουν έδρα την γειτονική Κομοτηνής να συμμετέχουν στις πορείες διαμαρτυρίας μας. Καλούμε ακόμη όλους τους λαογραφικούς, πολιτιστικούς, επαγγελματικούς, αποστράτων, συνταξιούχων κ.λπ. συλλόγους της Ξάνθης και Κομοτηνής να ενισχύσουν την φωνή διαμαρτυρίας μας, συμμετέχοντες στις δύο πορείες. Δεν είναι απλές πορείες, είναι διαμαρτυρία για την συμπλήρωση 34 χρόνων εγκαθίδρυσης του κατοχικού εκτρώματος της Τουρκίας στην Κύπρο, την αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ