Η ΕΑΒ μεταφέρεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης – Ποιο θα είναι το μέλλον της;

ΕΑΒ: Η πολύπαθη Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία μεταφέρεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης περνά η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω twitter, παραθέτοντας μάλιστα το σχετικό ΦΕΚ.

Στην ΕΑΒ είχε αναφερθεί ειδικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε πει χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και σημαντικό ανεκτέλεστο. Δεν της λείπουν οι πελάτες, πελάτες έχει. Είχε πέσει θύμα, δυστυχώς, αδιαφορίας και μη δυνατότητας αντιμετώπισης των συμβολαίων τα οποία πρέπει να εκτελέσει. Και θέλω να θυμίσω ότι η ΕΑΒ εκτελεί και το εμβληματικό συμβόλαιο της αναβάθμισης των F-16 σε «Viper», μαζί με τη Lockheed Martin, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί.»


Να σημειωθεί ότι η ΕΑΒ παραμένει ακέφαλη μετά την αναγκαστική παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου, και, όλα αυτά μετά από μόλις ένα επτάμηνο από τον διορισμό του από την σημερινή κυβέρνηση.

Η μεταφορά της ΕΑΒ στο υπουργείο Ανάπτυξης από το υπουργείο Οικονομικών, ήταν ένα πάγιο αίτημα του αμυντικού τομέα, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών όπως όλα έδειξαν δεν ήταν το κατάλληλο υπουργείο για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Η κατάσταση αυτή είχε δημιουργήσει μία καθυστέρηση στα προγράμματα της Lockheed Martin που αφορούν σε απάρτια των αεροσκαφών F-16 και C-130J, αμερικανικών συμφερόντων. Όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα το ΚΙΝΑΛ με ανακοινώσεις του, «αυτά τα προγράμματα αποτελούν τουλάχιστον το 70% των εσόδων της εταιρίας. Τα γεγονότα αυτά έχουν δημιουργήσει σκέψεις στη Lockheed Martin να μεταφέρει τα προγράμματα αυτά σε άλλες χώρες που επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες. Αυτό θα έχει δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις, πέραν των άλλων θεμάτων εμπιστοσύνης και τεχνογνωσίας στην εταιρία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ