ΕΑΚ Πυροσβεστών: Όχι στα πυρηνικά στη χώρα μας

Με ανακοίνωση της η ΕΑΚΠ αναφέρεται στα σενάρια που φέρουν την χώρα μας ως πιθανό υποδοχέα για τα πυρηνικά από το Ιντσιρλίκ.

Στην ανακοίνωση της σημειώνει:

« ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ »

Για ότι καταγγέλλεται και συζητείται για την μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών κεφάλων από την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, στην 116 Πτέρυγα Μάχης στη βάση του Άραξου στην Αχαΐα και την μεταφορά στρατιωτικού δυναμικού και οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών δηλώνει τα εξής:

Χαιρετίζει την άμεση αντίδρασή του Δημοτικού Συμβούλιου της Πάτρας που με ομόφωνη απόφασή του λέει όχι στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, λαμβάνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες με τους δήμους της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας και στη βάση του Αράξου, όπως χαιρετίζει και τις ανάλογες αντιδράσεις των υπολοίπων φορέων και των κατοίκων.

Εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη ανησυχία της για τις γενικότερες και επικίνδυνες εξελίξεις που προωθούνται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των διμερών Ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών συμφωνιών για την υπεράσπιση των συμφερόντων, εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. η οποία συνεχίζει αμείωτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς και το λαό μας σε επικίνδυνα και καταστροφικά παιχνίδια.

Συμπορεύεται με όποιον αγωνίζεται ενάντια σε όσους δημιουργούν και όσους υπερασπίζονται τα πολεμικά σχέδια σε βάρος των λαών και καλεί κάθε ΕΝΣΤΟΛΟ να μην μείνει αμέτοχος αλλά:

  • Να υπερασπιστεί την ειρήνη και να διεκδικήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

  • Να μην επιτρέψει την συνέχιση των εργασιών υποδοχής των νέων οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας, των πυρηνικών στη βάση του Αράξου στην Αχαΐα και σε ολόκληρη τη χώρα.

  • Να πει όχι στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες και στις στρατιωτικές αποστολές ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

  • Να απαιτήσει την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ και να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που σφαγιάζουν λαούς, που ισοπεδώνουν χώρες και αφαιμάξουν δικαιώματα, για εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων.

  • Να προβάλει σθεναρή αντίσταση για να μην γίνουμε εμείς, οι γονείς και τα αδέλφια μας, οι συγγενείς οι φίλοι και τα παιδιά μας, το κρέας για τις πολεμικές τους μηχανές.

Η επικίνδυνη πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που τσακίζει ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του λαού και της νεολαίας, ενέχοντας κίνδυνους παρατεταμένης και σοβαρής καταστροφής στο περιβάλλον, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίσταση του ελληνικού λαού και την καταδίκη από κάθε μαζικό φορέα.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Γιατί γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν είναι να σηκώνεις μόνο μία σημαία στο μπαλκόνι σου, αλλά να υψώνεις το ανάστημά σου εναντία στα πολεμικά σχέδια που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για να αιματοκυλήσουν τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ