Έβρος: Νέα επεισόδια με χημικά και προσπάθειες εισβολής στις Καστανιές – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΒΡΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Έβρος: Νέος γύρος επεισοδίων εκτυλίχτηκε σήμερα το απόγευμα στις Καστανιές νότια του φυλακίου 1. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από τις επιθέσεις με χημικά εναντίον των ελληνικών δυνάμεων.

Μετά τη σωρεία fake news από τούρκικα ΜΜΕ ότι φεύγουν οι μετανάστες από τα σύνορα με την Ελλάδα, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει και προφανώς να μειωθούν τα μέτρα ασφαλείας από την ελληνική πλευρά, σήμερα το απόγευμα οι προσπάθειες παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα εντάθηκαν. Αποδεικνύοντας ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να τελειώσει τόσο γρήγορα την επιχείρηση αυτή εναντίον της Ελλάδας.

Έτσι για ακόμα μία φορά στις Καστανιές, νότια του φυλακίου 1, εκτοξεύτηκε μεγάλος αριθμός χημικών και καπνογόνων προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών, στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδείκνυε ότι εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα τα οποία και διαθέτουν τα τουρκικά σώματα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όργανα του τουρκικού κράτους, για ακόμα μία φορά παρότρυναν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα πάση θυσία.

Επίσης ιδιαίτερα έντονες ήταν οι προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο πάντα της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της κατά της Ελλάδας.

Ωστόσο για ακόμα μία φορά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστέκονται σθεναρά, καθώς η τουρκική εισβολή μέσω των μεταναστών έχει αποτύχει και τα σύνορα στον Έβρο έχουν σφραγιστεί.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Κάτι που προκαλεί ερωτηματικά κατά πόσο υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους μετανάστες αλλά και στους τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην περιοχή και συναναστρέφονται καθημερινά με αυτούς και φυσικά αν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τις τουρκικές Αρχές.

ΒΙΝΤΕΟ από τα σημερινά επεισόδια στον Έβρο.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ