Ψηλά οι Ε.Δ και ΕΛ.ΑΣ. στους θεσμούς

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α.

 

Η δημοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων την εποχή της πανδημίας αυξήθηκε από το 65% των πολιτών στο 69% σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της kapa research που πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα για το 2020.

Ιδιαίτερα υψηλά στην κατάταξη της έρευνας – δημοσκόπησης βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία από τα Σώματα Ασφαλείας.

Ακόμα και η αρνητική κριτική στον Α/ΓΕΕΘΑ από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης στα social media, όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία την πρόσφατη παρατεταμένη κρίση με την Τουρκία, την φύλαξη των συνόρων μας από την παράνομη μετανάστευση και την πανδημία.

Η συνεισφορά των ΕΔ στην πανδημία είναι μεγάλη με διάθεση κλινών νοσηλείας στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – κλινών ΜΕΘ, πλαισίωση 235 στελεχών Υγειονομικού στον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, έλεγχο COVID 19 στις Πύλες Εισόδου της χώρας μας από το εξωτερικό, φύλαξη και μεταφορά εμβολίων στα ακριτικά νησιά, καθώς και διάθεση ασθενοφόρων οχημάτων.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την κοινή γνώμη των δημοσκοπήσεων είναι ότι μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα τεχνολογικά και επιχειρησιακά, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ανταποκρίνονται μορφωτικά σε ατομικό επίπεδο, μετεκπαιδεύονται επαγγελματικά επάνω σε νέα οπλικά συστήματα και εξοπλισμούς, επιμορφώνονται γεωπολιτικά κυρίως σε υψηλούς βαθμούς και καθιστούν την χώρα μας επιχειρησιακά αξιόμαχη με τον θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να κατέχει τον σεβασμό στην Ελληνική κοινωνία.

Οι Σχολές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των ΕΔ έχουν μαθήματα επιπέδου πανεπιστημίων εκτός των συναφών Στρατιωτικών μαθημάτων. Οι απόφοιτοι των Στρατιωτικών Σχολών φοιτούν σε πολλά πανεπιστήμια Εσωτερικού και Εξωτερικού, με master, PhD και έχουν επίπεδο γλωσσομάθειας υψηλό. Αυτός είναι και ο λόγος που μετατίθενται σε Επιχειρησιακά Στρατηγεία του Εξωτερικού – Διεθνείς Οργανισμούς σε ανάλογες θέσεις που προκηρύσσονται καλύπτοντας απόλυτα το γνωστικό πεδίο των υψηλών απαιτήσεων. Το ίδιο αναλογικά συμβαίνει και με τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Γενικότερα σήμερα η πλειοψηφία των Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξιωματικών των ΕΔ αλλά και των ΣΑ, έχουν αποφοιτήσει από εκπαιδεύσεις διακλαδικές – επιχειρησιακές ιδιαίτερα δύσκολες και αξιολογούνται κάθε χρόνο για την απόδοση τους από ειδικές Επιτροπές – Συμβούλια Αξιολογήσεων. Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεων εκφέροντας τεκμηριωμένες απόψεις και καθαρό λόγο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι τυχαίο που τους εμπιστεύεται η Ελληνική Κοινωνία ως θεσμούς. Έχουν οργάνωση, πειθαρχία, μεθοδολογία, εκπαίδευση, έλεγχο και διοίκηση, αποτελεσματικότητα και αυτός είναι ο λόγος που έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας όπου άλλοι θεμελιώδεις θεσμοί υπολείπονται και πρέπει να εκσυγχρονιστούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

 

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ