Κορονοϊός: Οι ΕΔ ρίχνουν στη «μάχη» γιατρούς και νοσηλευτές στο πλευρό της κοινωνίας

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν επαρχιακά νοσοκομεία και κέντρα υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές.

Με υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύονται υγειονομικές μονάδες πέντε δήμων (τρεις της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και δύο της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης) στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων (καραντίνα).

Όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ενισχύονται οι δυνατότητες περίθαλψης των υγειονομικών μονάδων των πέντε αυτών δήμων.

Ειδικότερα, δύο στρατιωτικοί γιατροί και δύο νοσηλευτές αποστέλλονται στο υγειονομικό κέντρο Εχίνου, το οποίο μεταφέρεται στην Σμίνθη, ενέργειες γίνονται και για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή από την 4η ΥΠΕ.

Το νοσοκομείο Καστοριάς ενισχύεται με τρεις στρατιωτικούς γιατρούς και έξι νοσηλευτές, ενώ δύο στρατιωτικοί γιατροί και δύο νοσηλευτές αποστέλλονται στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μάχη αυτή με τον κορονοϊό δεν περιορίζεται σε αυτά, καθώς το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) έχει διατεθεί μετά από παραχώρηση του ΜΤΣ ολόκληρο στο ΕΣΥ προκειμένου να φιλοξενήσει κρούσματα από τον κορονοϊό.

Επίσης στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ