Εύσημα από την ΕΣΠΕΘ στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας

Εύσημα δίνει η ΕΣΠΕΘ στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την απόφαση της διοίκησης να αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης για την ετήσια εξέταση

Δείτε τι γράφει σε ανακοίνωσή της

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς, τις συνθήκες διαβίωσης και εκτέλεσης ορισμένων εκ των υπηρεσιών των στρατιωτικών (μελών μας και μη), ενεργώντας σύμφωνα με τους σκοπούς που πρεσβεύει το καταστατικό της, χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση της Διοικήσεως του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας (404 ΓΣΝ), με την οποία θέτει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των συναδέλφων, η οποία δημιουργούνταν κατά την πάγια υποχρέωση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης.

Όλοι μας, γινόμασταν μάρτυρες της πολύωρης αναμονής, του συνωστισμού αρκετού αριθμού στελεχών και πολλές φορές χωρίς την ολοκλήρωση των εξετάσεών μας, κατά το διάστημα των μηνών Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου εκάστου έτους!

Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν η επάνοδος ορισμένων εξ υμών για δεύτερη ή και σε αρκετές περιπτώσεις, για τρίτη και τέταρτη φορά στο Νοσοκομείο, για την περάτωση των ετήσιων υγειονομικών μας εξετάσεων.

Επακόλουθο ήταν να ταλαιπωρούνται τα στελέχη, να απουσιάζουν από τις Μονάδες τους, η εργασία τους να υστερεί και φυσικά «η μαχαιριά στην καρδιά» ήταν η αποζημίωση που καλούνταν να καταβάλει για το σύνολο των  κινήσεων, η υπηρεσίας μας!
Την δύσκολη δημοσιονομικά κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία των στελεχών, που όλοι μας γνωρίζουμε, έλαβε σοβαρά υπόψη της, η νέα Διοίκηση του 404 ΓΣΝ Λάρισας, παίρνοντας την σωστή όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων απόφαση, ώστε τα προς εξέταση στελέχη να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο κατά τον μήνα γεννήσεώς τους, ανά Μονάδα και με υπηρεσιακό μέσο κινήσεως στο σύνολό τους, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες με ραντεβού!

Συνεπακόλουθο της απόφασης αυτής ήταν το όφελος της υπηρεσίας μας, από πολλές πλευρές όπως προαναφέρθηκε, αφού πλέον, μειώνεται αισθητά η αποζημίωση που όφειλε να καταβάλει, εξυπηρετείται το εξεταζόμενο προσωπικό σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι στο παρελθόν και ταυτόχρονα δεν καταπονείται το ανθρώπινο Ιατρικό δυναμικό αυτής και κατ’ επέκταση του Νοσοκομείου.

Μάλιστα, σε περιόδους όπου στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του 404 ΓΣΝ Λάρισας, εκτός των τακτικών ιατρείων, υπάρχουν δραστηριότητες, όπως η κατάταξη των Σπουδαστών της Σ.Μ.Υ αλλά και των Εφέδρων οπλιτών, που σαφώς θα χρειαστεί μέρος τους να εξετασθεί, καθώς επίσης να μη λησμονούμε και τη συμβολή του Ιατρικού δυναμικού στην υγειονομική κάλυψη του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Όπως έχουμε αναφέρει προσφάτως αλλά και παλαιότερα, θα επικροτούμε τα θετικά προς όφελος των συναδέλφων και της υπηρεσίας μας, και θα  καυτηριάζουμε οτιδήποτε αρνητικό.
Δεχθήκαμε από τα μέλη μας και κατ’ επέκταση μεγάλης μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι υπηρετούν στην ΠΕ που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο μας, τα θετικά σχόλια, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, απονέμει τα εύσημα, στην Διοίκηση του 404 ΓΣΝ, στηρίζοντας και επικροτώντας την ως άνω απόφασή της!

Επιδίωξή μας στο εγγύς μέλλον, θα είναι η αποδοχή κατόπιν έγγραφου αιτήματός μας, εκ της Διοικήσεως του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, για συνάντησή μας και ανταλλαγή απόψεων επί των σχετικών θεμάτων μαζί τους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ