Ειδικά Μισθολόγια: Τι λέει ο Βίτσας στο ArmyNow για μισθούς – πτητικό!

Ειδικά μισθολόγια: Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλάει στο ArmyNow.net για τις αλλαγές στους μισθούς των στρατιωτικών και το  πτητικό

 

Επιμένει στην άποψη που είχε διατυπώσει και πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, ότι δεν υπάρχουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας,  ο οποίος μίλησε το ArmyNow.net και στην Ιωάννα Ηλιάδη

Αναφερόμενος στο πτητικό υποστήριξε ότι οι περικοπές δεν αφορούν όσους πετούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας αναφέρει:

Το νομοσχέδιο ορίζει ποιος θα είναι ο βασικός μισθός και ποια θα είναι η μισθολογική εξέλιξη και σε σχέση με τα χρόνια και σε σχέση με τους βαθμούς.

Θα επαναλάβω τον εαυτό μου αν πω ότι δεν θα υπάρχει καμία μείωση σε αυτούς που υπηρετούν αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αντιθετα, στο επίπεδο των ανώτερων και ανώτατων – όχι όλων των ανώτατων αλλά σε οριδμένους- θα υπάρχει και μια βελτίωση, ίσως όχι τόσο μεγάλη όσο θα άξιζε – σε σχέση με τις περικοπές που έχουν υποστεί- αλλά θα είναι μια βελτίωση.
 

Σε ορισμένα κλιμάκια θα καλυφθεί αυτό με μια προσωπική διαφορά η οποία όμως είναι πολύ μικρή, και η οποία θα σβήσει μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια.

ΕΡ: Υπάρχουν περικοπές και στο επίδομα επικινδυνότητας

Δεν υπάρχουν περικοπές. Υπάρχει εξορθολογισμός με την εξής έννοια. Το επίδομα επικινδυνότητας θα το παίρνουν όσοι πρέπει. Αυτοί που δεν θα το παίρνουν πια, μέσα από μια μεταβατικότητα, είναι αυτοί που δεν έχουν λόγο να το παίρνουν.

ΕΡ: Για να το καταλάβω. Υπάρχει περίπτωση να “κοπούν” ιπτάμενοι από την εφεδρεία; Γιατί αυτοί συνήθως βάζουν κάποιες ώρες για να διατηρούν την πτητική ικανότητα

Αν κατ’ ανάγκην κάνουν ώρες για να μην χάσουν το δικαίωμα δεν υπάρχει περίπτωση.

Μάλιστα σας λέω ότι και όλοι οι ιπτάμενοι του Ναυτικού θα παίρνουν το πτητικό επίδομα
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ