Ειδικά μισθολόγια: Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ στον Σκάι

Παρέμβαση για τα ειδικά μισθολόγια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας. Μίλησε για το ΣτΕ, το πτητικό και άλλα θεσμικά αιτήματα

Τις θέσεις των στρατιωτικών για τα νέα ειδικά μισθολόγια που αναμένεται να ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες από την Βουλή, ανέπτυξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρης Ρώτας.

Ο. Κ. Ρώτας τόνισε ότι οι στρατιωτικοί ζητούν από όλα τα κόμματα να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η θέση της ΠΟΜΕΝΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή των οικονομικών μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, τα οποία φέρονται να αφορούν στα ειδικά μισθολόγια -συνεπώς και τους στρατιωτικούς-, δηλώνει ότι:
 

  • Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επιστρέψει τους μισθούς των Στρατιωτικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τον Αύγουστο του 2012.
  • Τα τελευταία χρόνια, όποιο νομοσχέδιο εισάγεται στη Βουλή και αφορά σε μισθούς εργαζομένων, κατά το πλείστον οδηγεί σε περικοπές. Για τον λόγο αυτό, δεν επιθυμούμε την θέσπιση νέου ειδικού μισθολογίου και θα ενεργήσουμε, στο πλαίσιο που μας επιτρέπει η νομοθεσία, για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

 
 

Η Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να απομονώσει φωνές και αυτόκλητους «εκπροσώπους» των εν ενεργεία στρατιωτικών, οι οποίοι για ίδιον όφελος επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση και κλίμα διχασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταφέροντας δήθεν προθέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ