Ειδικά μισθολόγια: Ποιοι δεν θέλουν ειδικό μισθολόγιο

Ειδικά μισθολόγια: Το φτωχολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να «εξαφανιστεί». Ποιοι τα βάζουν και με τους “αυτόκλητους «εκπροσώπους»”

To ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι ειδικό…φτωχολόγιο. Για αυτό και ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αυτή είναι πάγια η θέση των στρατιωτικών που πάντα έκαναν φανερό με πίνακες και παραδείγματα πως σε σχέση με όλους τους άλλους είναι αδικημένοι όπως και να το δει κανείς.

Αυτή την πραγματικότητα ξαναφέρνει στο προσκήνιο, μόνη της όπως φαίνεται, η ΠΟΜΕΝΣ και οι Ενώσεις – μέλη της.

Σε επιστολή – καταπέλτη η Ομοσπονδία των Στρατιωτικών που προέκυψε μετά τον νέο νόμο θυμίζει στην πολιτεία της υποχρεώσεις της, οι ελάχιστες δυνατές λόγω της κακής καταστάσεως, δεσμεύεται για την διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο της στοιχειωδώς δίκαιης αμοιβής που αξίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και καλεί τους στρατιωτικούς να μην ακούνε φωνές πως εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκπρόσωποι τους.

Όπως μάλιστα τονίζει: Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επιστρέψει τους μισθούς των Στρατιωτικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τον Αύγουστο του 2012.

Δείτε τι λέει η ΠΟΜΕΝΣ:

Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) για τα ειδικά μισθολόγια και την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή των οικονομικών μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, τα οποία φέρονται να αφορούν στα ειδικά μισθολόγια -συνεπώς και τους στρατιωτικούς-, δηλώνει ότι:

  • Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επιστρέψει τους μισθούς των Στρατιωτικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τον Αύγουστο του 2012.
  • Τα τελευταία χρόνια, όποιο νομοσχέδιο εισάγεται στη Βουλή και αφορά σε μισθούς εργαζομένων, κατά το πλείστον οδηγεί σε περικοπές. Για τον λόγο αυτό, δεν επιθυμούμε την θέσπιση νέου ειδικού μισθολογίου και θα ενεργήσουμε, στο πλαίσιο που μας επιτρέπει η νομοθεσία, για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

Η Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να απομονώσει φωνές και αυτόκλητους «εκπροσώπους» των εν ενεργεία στρατιωτικών, οι οποίοι για ίδιον όφελος επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση και κλίμα διχασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταφέροντας δήθεν προθέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο                                                                                                     Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ