Ειδικά Μισθολόγια …τσέπης! Οι Πυροσβέστες έβγαλαν e-book

Ειδικά μισθολόγια …τσέπης! Οι πυροσβέστες έβγαλαν σε e-book όλα όσα προβλέπει ο νέος νόμος και κυρίως τις συνέπειες, για τους ένστολους

 

 

Ο Γιάννης Σταμούλης,  Πρόεδρος του ΔΣ ΕΑΠΣ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Συνεπής προς τον μνημονιακό προσανατολισμό της πριν λίγες ημέρες η Κυβέρνηση, προχώρησε με τον γνωστό εδώ και 7 χρόνια τρόπο στην ψήφιση ενός ακόμα επαχθές μνημονίου με τους στυγνούς δανειστές μας που επιτροπεύουν την πατρίδα μας.

Στο νέο αυτό μνημόνιο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, η συνήθη προκρούστεια περιποίηση για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή τη φορά δεν επιλέχθηκε απλά μια ονομαστική περικοπή του πενιχρού μισθού, αλλά η αλλαγή της συνολικής δομής του, ώστε να εξορθολογιστεί, σύμφωνα με τον νέο ορολογικό χάρτη των μνημονιακών επιταγών.

«Εξορθολογισμός» που σηματοδοτεί ένα νέο μισθολόγιο περικοπών, τόσο σημερινών όσο και μακροπρόθεσμων.

Πριν φτάσουμε στην αυτή καθ αυτή την ουσία του, θα πρέπει να επισημάνουμε πως και η επιλεγόμενη διαδικασία, ήταν η συνήθη πλέον.

Άνευ ουδενός διαλόγου και ουδεμίας διαβούλευσης, εισήχθη το νέο ειδικό μισθολόγιο μας στην Βουλή εντός του πολυνομοσχεδίου που αχθοφορούσε το νέο ολόφρεσκο 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.


Με τη γνωστή μορφή του κατεπείγοντος, έτσι ώστε εντός 4ημέρου να ολοκληρωθεί η ψήφιση ενός νομοθετήματος που θα καθορίσει τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων για τα επόμενα χρόνια.

Η ΕΑΠΣ σε κοινό μέτωπο με τα σωματεία του χώρου μας, στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα έδωσε τον αγώνα της προς όλες τις κατευθύνσεις, με κύριο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου αναφορικά με το μισθολόγιο και την έναρξη ουσιαστικής διαβούλευσης για την κατάρτιση ενός νέου, που θα έχει ως κεντρικό άξονα τις αποφάσεις του ΣτΕ και βέβαια την ανταπόκριση των αμοιβών με το παρεχόμενο επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα μας.

Παρεμβάσεις στα κόμματα, παρουσία στην επιτροπή επεξεργασίας του ν/σ. στη Βουλή, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και μαχητική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ήταν το αντίμετρο του σωματείου μας στη νέα αυτή επίθεση.

Παράλληλα μπροστά στην ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, κινήθηκε και προς την κατεύθυνση της διάσωσης και άμυνας όσων μπορούσε περισσότερων από την νέα αυτή μνημονιακή λαίλαπα.

Στις σελίδες αυτού του μικρού e-book, επιχειρούμε μια πρώτη παρουσίαση του νέου μισθολογίου, αναμένοντας και τις σχετικές εγκυκλίους από το οικονομικό υπουργείο.

πηγή: eaps.gr-eaamth.gr

 

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ