Ειδικές Δυνάμεις: Τι ετοιμάζουν Ελλάδα και Ισραήλ

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ θα βρεθούν κοντά και τα στελέχη της χώρας μας και του Ισραήλ θα κερδίσουν πολλά.

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα.

Στο ΓΕΕΘΑ, υπεγράφη το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) έτους 2017 μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ.

Το ΠΑΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης και ο Επικεφαλής της Μονάδας Διεθνών Σχέσεων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Brigadier General Erez David Maisel.

Το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στη συμμετοχή σε κοινές αεροναυτικές ασκήσεις καθώς και συνεκπαιδεύσεις με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων.

Σημειώνεται πως η Αθήνα έχει αναπτυξει έντονη συνεργασία τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ, κυρίως μετά την ένταση που υπήρξε στις σχέσεις Ισραήλ -Τουρκίας.

Η Αθήνα κρίνει πως η συνέχεια της συνεργασίας θα έχει πολλά να προσφέρει στις δυο χώρες αλλά και στην Κύπρο και ευρύτερα στην περιοχή.

Για αυτό άλλωστε και πρόσφατα έγινε τριμερής συνάντηση στην Κύπρο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Μάλιστα και το 2012 είχε γίνει επίσκεψη των τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου και ΥΠΑΜ του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδiκών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο όπου και παρακολούθησαν σχετική επίδειξη απο τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

Οι Ισραηλινοί έχουν συνεκπαιδευτεί και με την Πολεμική Αεροπορία η οποία απέσπασε και πολύ θετικά σχόλια με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών της σε μεγάλες πυρκαγιές στο Ισραήλ.

Στο βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ μπορείτε να δείτε συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ