Η παράνομη τακτική της Βουλγαρίας να προωθεί παράνομους μετανάστες στον Έβρο

ΟΡΜΕΝΙΟ ΕΒΡΟΥ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ

Του Λάμπρου Τζούμη, Αντιστράτηγου ε.α. 

 

Η είδηση της 24 Αυγούστου 2022 από το ant1news.gr. Η φωτογραφία από το 2019 σε παρόμοιο περιστατικό:

«Δέκα παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το πρωί της Τρίτης. Οι αλλοδαποί, βρέθηκαν περίπου στις 9 το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμενίου. Κατά δήλωσή τους κατάγονται από τη Συρία. Οι ελληνικές αρχές τους εντόπισαν σε άσχημη κατάσταση. Ήταν γυμνοί και έφεραν σημάδια από χτυπήματα. Όπως κατήγγειλαν στους συνοριοφύλακες η βουλγαρική στρατοχωροφυλακη τους προώθησε βίαια προς την Ελλάδα, αφού νωρίτερα τους χτύπησαν, τους έβγαλαν τα ρούχα και τους λήστεψαν.»

ορμενιο λαθρομεταναστες

Σχόλιο:

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι συνήθης τακτική  από πλευράς Βουλγαρίας.

Τα μηνύματα που στέλνονται στους συμπατριώτες τους που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη είναι «μακριά από τη Βουλγαρία».

H Frοntex που διαπιστώνει τα περιστατικά αυτά «πετάει αετό»;

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές με τους παχυλούς μισθούς εις τας Βρυξέλλας, που μάλιστα κάποιοι εξ΄αυτών κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τι ακριβώς κάνουν προκειμένου η φιλάνθρωπη Ε.Ε. να ευαισθητοποιηθεί στην παράνομη πρακτική της Βουλγαρίας που στρέφεται εναντίον της Ελλάδας;

Όσοι φράκτες και να κατασκευασθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όσα ηλεκτρονικά μέσα και να χρησιμοποιηθούν, όσες δηλώσεις και να γίνουν «περί απαραβίαστου των συνόρων» το πρόβλημα θα υφίσταται.

Η αντιμετώπιση απαιτεί πολιτική βούληση για άμεση επαναπροώθηση-απέλαση όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα ή «λιάζονται» στις πλατείες. Το μεταναστευτικό αποτελεί θέμα εθνικής επιβίωσης.

 


Περισσότερα άρθρα από το Λάμπρο Τζούμη:

ΑΠΟΨΕΙΣ –ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ


 

 

 

*Ανάρτηση στο facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ