Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Ανοίγουν οι κάλπες – Τι πρέπει να ξέρετε

Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΑΑΣ διενεργούνται σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2017,ημέρα Κυριακή. Η ψηφοφορία είναι μυστική και αρχίζει στις 09.00 και λήγει την 19.00 ώρα, είναι όμως δυνατόν να παραταθεί, εφ’ όσον υπάρχουν αναμένοντες να ψηφίσουν ψηφοφόροι.

Για τα ψηφοδέλτια προβλέπονται συνοπτικά τα παρακάτω: α. Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο κοινό για όλους τους υποψηφίους και χωρίζεται σε δύο (2) μέρη:

(1) A΄ Μέρος χωρίζεται σε δύο (2) Τμήματα (υποψήφιοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι) και

(2) Β΄ Μέρος υποψήφιοι των διαφόρων κατηγοριών Μελών του ΔΣ.

β. Κάθε ψηφοφόρος έχει δυνατότητα να σημειώσει κατ’ ανώτατο όριο έξι (6) σταυρούς: ΄Eνα (1) για τους υποψηφίους Προέδρους, ένα (1) για τους υποψηφίους Αντιπροέδρους (Α΄ Μέρος) και από ένα (1) μέχρι τέσσερις (4) για τους υποψηφίους του Β΄ Μέρους. γ. Οι σταυροί σημειώνονται με στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος στην αριστερή πλευρά του ψηφοδελτίου και προ του αύξοντος αριθμού του επιθυμητού ονόματος. δ. Περισσότεροι σταυροί, από τα καθοριζόμενα ανωτέρω, στο ψηφοδέλτιο, καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα τακτικά και προαιρετικά μέλη, που έχουν δελτίο ταυτότητας μέλους της ΕΑΑΣ και είναι καταχωρημένα στον εκλογικό κατάλογο του ΕΤ ή Παραρτήματος που έχει καθορισθεί να ψηφίσουν. Αναγράφονται στην Κατάσταση  και υπογράφουν στην αντίστοιχη στήλη. β. Τα τακτικά και προαιρετικά μέλη που έχουν δελτίο ταυτότητας ΕΑΑΣ και διαμένουν σε νομούς, που δεν υπάρχουν Παραρτήματα ΕΑΑΣ ή την ημέρα της ψηφοφορίας ευρίσκονται μακριά του τόπου διαμονής τους, ψηφίζουν στο πλησιέστερο ΕΤ της επιθυμίας τους, αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση,  που θα τους επιδώσει η εφορευτική επιτροπή.   Επίσης, μέλη προσερχόμενα στο ΕΤ που δεν ανευρίσκονται στον εκλογικό κατάλογο, ψηφίζουν και υπογράφουν, όπως παραπάνω. γ. Τονίζεται ιδιαίτερα, ότι όλα τα μέλη (τακτικά – προαιρετικά) για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν δελτίο ταυτότητας μέλους της ΕΑΑΣ.

Η ψηφοφορία κατά την κρίση του προέδρου της ΕΕ μπορεί να διακοπεί, από τις 14.00 μέχρι τις 15.00 ,για λήψη γεύματος.

Η ψηφοφορία είναι μυστική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ