Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Ο υποψήφιος πρόεδρος Κων/νος Χούσος στο ArmyNow.Net

Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Ο υποψήφιος πρόεδρος Κωνσταντίνος Χούσος, μίλησε στο ArmyNow.net και την Ιωάννα Ηλιάδη για το πως οραματίζεται την ΕΑΑΣ.

Οι Εκλογές ΕΑΑΣ 2017, έχουν προσδιοριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι αναπτύσσουν τις προτάσεις τους και απευθύνονται στους συναδέλφους τους, ζητώντας να τους εμπιστευθούν.

Στο ArmyNow.Net μιλάει σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ,  Υποστράτηγος Πεζικού ε.α. Κωνσταντίνος Χούσος. Ακούστε τι είπε στην Ιωάννα Ηλιάδη, για τις προτεραιότητές του στην Ένωση Αποστράτων και όλα όσα προτίθεται να κάνει κατά προτεραιότητα.

ΔΕΙΤΕ το ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ArmyNow.net στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ 2017

Ποιος είναι ο Κων/νος Χούσος

Υποστράτηγος Πεζικού ε.α. Κωνσταντίνος Χούσος τάξεως ΣΣΕ 1985.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έχει αποφοιτήσειαπό όλα τα σχολεία του όπλου του καθώς και της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της ΣΕΘΑ. 
Διετέλεσε διοικητής όλων των κλιμακίων της Ιεραρχίας μέχρι της αποστρατίας του(Διμοιρίας-Λόχου-Τάγματος-Συντάγματος).   Επίσης υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Πεζικού στο Προκεχωρημένο Τμημα Λοχαγών-Ταγματαρχών.
Υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις ως Επιτελής στο Γραφείο Επιχειρήσεων σε Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, Διευθυντής σε Ε.Γ. σε Ταξιαρχία Πεζικού, Διευθυντής Διευθύνσεως Πληροφοριών Ασφαλείας μείζονος σχηματισμού, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού.
Τιμήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες διακρίσεις λόγου θέσεως και βαθμού.
Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.
Η επιστολή που στέλνει στους συναδέλφους του

Η συνεχής υποβάθμιση των αναγκών και των απαιτήσεων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(Ε.Α.Α.Σ.) έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στα Mέλη της.

    Η αδράνεια της Ένωσης τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, μας οδήγησαν σε δύσκολες καταστάσεις με δυσοίωνες προοπτικές.
    Με γνώμονα το σεβασμό στους Συναδέλφους και τη δυναμική που πρέπει να αποκτήσει η Ένωσή μας, καθώς και η ανάγκη για την αλλαγή της νοοτροπίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στην επίλυση των δικαίων αιτημάτων της Ένωσης, με οδήγησαν να υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.
Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση, αξιοποίηση και ανασυγκρότηση της Ένωσης με τόλμη, θάρρος και αγωνιστικότητα, ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου  αναγνώριση και φερεγγυότητα στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωσή μας μεταξύ άλλων είναι και τα εξής:
.    α.    Οι περικοπές των συντάξεων είναι υπερβολικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε διαφορετική βάση, ώστε να προλάβουμε τυχόν καινούργιες που θα δρομολογηθούν,καθώς και αναδρομική επιστροφή του υπολοίπου 50 % των χρημάτων που ήδη ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2013.
   β.   Η παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη σε Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. – Στρατιωτικά Νοσοκομεία /Πτέρυγες Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.,  είναι υποβαθμισμένη ή σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια) και απαιτείται άμεσα η αξιοποίηση των πτερύγων στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατιωτικών νοσοκομείων ( π.χ. Θεσσαλονίκης, Πατρών κτλ.)και η δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ και βοήθεια με κάθε τρόπο των αναξιοπαθούντων συναδέλφων και των ορφανικών οικογενειών.
   γ.   Βασικά δικαιώματά μας δεν διεκδικούνται όπως δρομολόγηση δικαίων λύσεων για άμεση διανομή των οικοπέδων ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ-Στήριξη Συλλόγου Οικοπεδούχων Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ.  Καρύστου κτλ.
   δ.   H επικοινωνία με τα Θεσμικά Όργανα δεν υφίσταται στη βάση που απαιτείται για την αναβάθμισή της.
   ε.   Συνεδριάσεις ανά περιφέρεια δεν πραγματοποιούνται σε εύλογα χρονικά διαστήματα (με την δικαιολογία του κόστους), ώστε να υπάρχει συντονισμός της Ε.Α.Α.Σ. με τα Παραρτήματα και να επιλύονται δυναμικά όλα τα προβλήματα σε ενιαία κατά το δυνατόν βάση. 
  Σύμφωνα με όλα αυτά, στόχος μου θα είναι η μεγιστοποίηση του ΚΥΡΟΥΣ της ΕΝΩΣΕΩΣ.Η ενημέρωση των Πολιτικών Φορέων και η επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε. για την επίλυση των αιτημάτων.
   Το αδιάλειπτο και ηχηρό στίγμα μας με κατάλληλες παρεμβάσεις σε ΕΘΝΙΚΑ και Κοινωνικά θέματα (εκεί που η φυσική Ηγεσία του Γ.Ε.Σ., αδυνατεί να ενεργεί ένεκα του Σ.Π.Κ.).
   Η ενότητα όλων των Μελών και ουδεμία διάκριση μεταξύ τους ανεξαρτήτως προελεύσεως, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της Ισχύος της Ε.Α.Α.Σ.
   Η λύση είναι στα χέρια όλων μας, ελάτε να την υλοποιήσουμε μαζί με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια.
                                  Με ειλικρίνεια, σεβασμό και εκτίμηση.
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ