Μπουρλότο στις Εκλογές ΕΑΑΣ 2017! Αποχή ΕΜΘ από τις κάλπες!

Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: «Φωτιά» στις κάλπες βάζει η πρόταση του ΠΣΑΕΜΘ για καθολική αποχή από την ψηφοφορία της ΕΑΑΣ. Τι τους οδήγησε στην απόφαση;

Με μήνυμα του ο Δημήτριος Παναγιώτου, Πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ καλεί σε αποχή απο τις εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Ο ίδιος σε μήνυμα του προς τους Ε.Μ.Θ. παρουσιάζει έναν προς έναν τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.

«Αγαπητοί συνάδελφοι ε.α Ε.Μ.Θ και ε.α στρατιωτικοί όλων των κατηγοριών προέλευσης

θα ηθελα να σας ενημερώσω για τους λόγους που αποφάσισα να μην συμετάσχω σαν ψηφοφόρος στις εκλογές για την αναδειξη ΔΣ της ΕΑΑΣ της 19ης Φεβρουαρίου 2017 για τους παρακάτω λόγους και σάς καλώ να σκεφτείτε πολύ σοβαρά και την δική σας συμμετοχη.
Δεν θα πάω να ψηφίσω γιατί
1.Κανενας υποψήφιος δεν είναι υπέρ της κατάργησης της διάταξης για εκλογή Προέδρου-Αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΕΑΑΣ μόνο βαθμού Ανωτάτου Αξκου!!Αυτο θίγει τα δημοκρατικά μου αισθήματα και παραπέμπει σε άλλες εποχές και οπωσδήποτε απέχει πολύ από ένα όργανο που θα επιθυμούσα να με εκπροσωπεί!

2.Κανενας υποψήφιος δεν είναι υπέρ της μετονομασίας της ΕΑΑΣ σε «Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών» ώστε να μπορεί να εγγράφει ως τακτικά μέλη της και τους ε.α Υπαξκους και Ανθστές.Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς ε.α Υπαξιωματικους!!Ολοι τους ,τους θέλουν μονο «προαιρετικά» μελη!!!Διότι έτσι πιστεύουν ότι η ΕΑΑΣ θα πρέπει να διατηρήσει το κύρος της!!Λές και οι ε.α Υπξκοι και ε.α Ανθστες είναι « μιάσματα» και θα ρίξουν το κύρος της ΕΑΑΣ αν είναι τακτικά μέλη!

3.Κανεις τους δεν υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ 1% υπέρ ΕΑΑΣ και στην δυνατότητα επιλογής από τους ε.α συναδέλφους αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση!!!! Διότι απλά γνωρίζουν ότι αν κοπεί η υποχρεωτική αυτή χρηματοδότηση δεν θα αξίζει τον κόπο να ασχολούνται!

4.Κανεις τους δεν είναι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ 3% υπέρ ΝΜΤΣ ,νοσοκομείου που εξυπηρετεί μόνο τους διαμένοντες στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και της δυνατότητας επιλογής από τους ε.α συναδέλφους που διαμένουν στην Βόρεια η την Νησιωτική Ελλάδα αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση. Πολύ απλά διότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ είναι εκ του νόμου κάτοικοι Αθηνών!

5. Κανείς τους δεν τάσσεται υπέρ της αλλαγής του τρόπου μοριοδότησης ΚΑΑΥ για τους ε.α ΕΜΘ ,διότι με τον τωρινό τρόπο μοριοδότησης εκ των πραγμάτων αποκλείονται από την δυνατότητα παραθερισμού σε αυτά λόγω αποστρατευτικού βαθμού!!Απλα εκφράζουν την επιθυμία τους να μας κάνουν χάρη για μερικές θέσεις στα ΚΑΑΥ!!! Μα εμείς δεν ζητάμε χάρη από κανένα!

6.Κανεις τους δεν είναι υπέρ της κατάργηση της με καθ οιουδήποτε τρόπου αμοιβής των μελών του Δ.Σ της ΕΑΑΣ και των Δ.Σ των παραρτημάτων ,π.χ αποζημιώσεις για συμμετοχές σε Δ.Σ ,οδοιπορικά κ.λ.π; Αντιλαμβανόμαστε όλοι το λόγο για τον οποίο εμπλέκονται στα διοικητικά της ΕΑΑΣ!

7.Η αντιμετώπιση που εχω σαν ε.α ΕΜΘ και παράλληλα σαν τακτικό μέλος της ΕΑΑΣ από τους κυρίους των ΔΣ των Τ.Σ είναι αντιμετώπιση μέλους β κατηγορίας!

Ποιά είναι τά κίνητρα λοιπόν πού ωθούν συναδέλφους νά επιδιώκουν μέ τόση πατριωτική θέρμη νά αναλάβουν τίς τύχες τών μελών τών θεσμικών ενώσεων, πού διέπονται από τόν χουντικό νόμο Παττακού τού 1972;
Τών θεσμικών ενώσεων πού κατά γενική ομολογία είναι ένα αποτυχημένο θεσμικό όργανο, πού ασχολείται μόνο γιά θέρετρα, εκδρομούλες, μνημόσυνα, εθνικιστικά παραληρήματα, και φανφάρες καί ουδόλως μέ τά πραγματικά προβλήματα πού ταλανίζουν τόν κλάδο των ε.α συναδέλφων.
Οί ενώσεις πού παραπέμπουν προκλητικά τά μέλη τους σέ γνωστά δικηγορικά γραφεία γιά νά επιλύσουν τά προβλήματά τους. Τί έχουν τελικά τά προεδρεία αυτά τών ενώσεων, μέλι;
Έχει ρωτήσει κανείς πώς λειτουργούν οί αντίστοιχες στρατιωτικές ενώσεις τών άλλων χωρών; Ας ρωτήσουν τήν EUROMIL πως λειτουργεί!

Αγαπητοί συνάδελφοι αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να μη νομιμοποιήσω αυτό το «έκτρωμα» με την συμμετοχή μου.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ λοιπόν. Κανένας ε.α ΕΜΘ να μη τους νομιμοποιήσει με την ψήφο του».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ