Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Το ευχαριστώ του νέου προέδρου

Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Ο νικητής των εκλογών υπόσχεται δυναμική αντίδραση απέναντι στις ανάλγητες όπως τις χαρακτηρίζει κυβερνητικές πολιτικές.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού έχει πρόεδρο. Ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Βασίλης Ροζής ειναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης.

Στο πρώτο του μήνυμα ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όλα τα μέλη της ΕΑΑΣ τα οποία πήγαν στις κάλπες.

Παράλληλα ζήτησε όλοι, σαν μια γροθιά να αγωνιστούν απο εδώ και πέρα για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν φορτωθεί στην πλάτη τους οι απόστρατοι.

Όπως σημειώνει οι προκλήσεις για να αναστραφούν οσα φορτώθηκαν οι απόστρατοι και γενικότερα ο κλάδος απο τις κυβερνήσεις τις τελευταίας επταετίας είναι μπροστά.

Δείτε το προεκλογικό μήνυμα με τις βασικές αρχές και θέσεις του νέου προέδρου της ΕΑΑΣ το οποίο τελικά κέρδισε την στήριξη των περισσοτέρων μελών της ΕΑΑΣ

• ANTΓΟΣ ε.α. ΡΟΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ   
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας και ορφανικές οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).
Στις επερχόμενες  αρχαιρεσίες της 19ης ΦΕΒ. 2017 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης είμαι υποψήφιος διεκδικώντας την προεδρία της.
Η  υποψηφιότητα μου βασίζεται στην αγάπη,  στην ηθική υποχρέωση, και στο αίσθημα καθήκοντος  και προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους, αλλά και στη πείρα που απέκτησα ως Αντιπρόεδρος στο απερχόμενο Δ.Σ. της.
Πεποίθηση μου είναι πως ο Πρόεδρος είναι αυτός που δίνει το βηματισμό στο Δ.Σ.. αλλά και το στίγμα της Ένωσης προς πάσα κατεύθυνση, χαράσσοντας πορεία και προοπτικές για το τι Ένωση θέλουμε και μπορούμε να έχουμε.
Γνωρίζω πλέον καλά και από μέσα τι φταίει και η Ένωση παραμένει καθηλωμένη και άβουλη παρακολουθώντας τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει. Γνωρίζω επίσης τι πρέπει να αλλάξει  για να γίνει μια Ένωση  που θα δρομολογεί τις εξελίξεις και δεν θα σέρνεται πίσω από αυτές
Πρέπει εμείς επιτέλους να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο και σκοπιμότητα, να χαράξουμε μαζί σταθερή και αταλάντευτη πορεία προς τα εμπρός.
Θέλω, γνωρίζω και μπορώ να δώσω το έναυσμα αυτό για μια νέα αρχή.  Για μια Ε.Α.Α.Σ.  Δυνατή και Αξιοσέβαστη, Αποτελεσματική και Ανταποδοτική προς τα μέλη της, που τόσο έχουν πληγεί βάναυσα από τις  άδικες και δυσβάστακτες εις βάρος μας πολιτικές. Η Ε.Α.Α.Σ. διαθέτει αστείρευτες δυνατότητες όταν αυτές χρησιμοποιηθούν σωστά και αποτελεσματικά.
Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο στα Εθνικά θέματα, όσο και στην κοινωνική και την οικονομική της κατάσταση. Όλοι μας πικραθήκαμε και πληγήκαμε οικονομικά και από όλους όσους μας υποσχέθηκαν , μας χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τελικά αδιαφόρησαν.
Πιστεύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΑΑΣ αλλά και με τη συνεργασία όλων των άλλων ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων Ν.Π.Ι.Δ. που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, την οποία διακαώς θα επιδιώξω, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε ΜΑΖΙ να πετύχουμε και να αλλάξουμε πολλά.
Η δύναμη της Ε.Α.Α.Σ. είναι τα μέλη της. Είμαστε περίπου 70.000 μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ. Από αυτούς περί τους 23.500 διαθέτουν ταυτότητα μέλους της Ένωσης και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία οι συμμετέχοντες δεν άγγιξαν τις 7000. Αυτό πρέπει πάση θυσία να αλλάξει και θα το αλλάξουμε. Στόχος και επιθυμία είναι μια Ένωση συμμετοχική, δυνατή χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Μόνο έτσι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα. Βαθιά πεποίθηση και πιστεύω μου είναι πως, χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν. Στους αγώνες που έρχονται κανείς μας δεν περισσεύει.
Με τη δύναμη της ψήφου σας , υπόσχομαι μεταξύ των άλλων ένα  σκληρό αγώνα σε συνεργασία και με τις άλλες   ενώσεις των Αποστράτων για:
α.Την πλήρη μισθολογική αποκατάσταση μας  όπως ορίζει η σχετική απόφαση του  ΣΤΕ.
β.Την κατάργηση των διατάξεων νόμου που αποσυνδέουν τις συντάξεις μας με τις αποδοχές των εν ενεργεία συναδέλφων.
γ.Κατάργηση των ρατσιστικών ηλικιακών κριτηρίων για την συνταξιοδότηση μας.
δ.Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα από το ΝΙΜΤΣ και τα λοιπά στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Σκοπός και στόχος μου είναι στις 19 Φεβ.2017 να αλλάξουμε σελίδα, χωρίς τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προσβλέποντας και προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο, να αγωνισθούμε όλοι ΜΑΖΙ, για το κοινό μας καλό.
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ένα Πρόεδρο χωρίς δεσμεύσεις που δεν θα χειραγωγείται, με δυναμισμό και όχι άβουλο, τολμηρό και αποφασισμένο και όχι συμβιβασμένο και υπηρέτη σκοπιμοτήτων, υπερασπιστή των συμφερόντων της Ένωσης και των μελών της και όχι υπάκουο  όργανο στα κελεύσματα  και τις επιθυμίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας για μια   Ε.Α.Α.Σ., Τολμηρή και Σύγχρονη, Δυνατή και Πρωτοπόρα, Αδέσμευτη και Ανεξάρτητη, Σεβαστή και Αξιόπιστη, Μαχητική και Διεκδικητική ,με Όραμα και Προοπτική, με Σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας και Νομοθετικό πλαίσιο, ανοικτή στα μέλη της και κυρίως αποτελεσματική . Την Ε.Α.Α.Σ. που αγαπάμε και επιθυμούμε όλοι μας, την Ε.Α.Α.Σ. της καρδιάς μας. Αυτό είναι το όραμά μου και γι’ αυτό θα αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου. Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ή αλλάζουμε ή βουλιάζομαι στο τέλμα και στην ανυποληψία.
Αγαπητοί Συνάδελφοι στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες εκλογές της 19ης ΦΕΒ. 2017 για τη θέση του Προέδρου, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να αγωνισθώ και να προσπαθήσω για μια Ε.Α.Α.Σ. καλύτερη για το κοινό μας καλό, για να αλλάξουμε ότι μπορούμε από όσα μας πίκραναν και μας ταλαιπώρησαν ή ακόμα και να αποτρέψουμε καινούργια.
Σας καλώ και σας παρακαλώ για τη καθολική συμμετοχή σας στην προσεχή εκλογική διαδικασία. Μόνο έτσι, με μια Ε.Α.Α.Σ. δυνατή και μεγάλη, θα στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αλλάζουμε, ότι έχουμε άποψη και προτάσεις για  την Άμυνα , τα Εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα, ότι είμαστε εδώ παρόντες ενεργοί απόστρατοι και όχι απόμαχοι και παροπλισμένοι πολίτες , ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα μας. Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίλυση αυτών και αντιμετώπιση που να αρμόζει στο Κύρος στην Αξιοπρέπεια και στη Προσφορά μας.
Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ