Εκπαιδευτικό αεροσκάφος : «Κόπηκαν» όλοι

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Άγνωστο είναι πια αν θα ολοκληρωθεί κάποτε ο διαγωνισμός για το αεροσκάφος, πότε θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται, πότε θα μπούν οι Ίκαροι…

Στις αρχές του χρόνου, και ενώ στο ΓΕΑ θα ήθελαν το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα τέλη του 2016 αν όχι και νωρίτερα, υπήρξε πρόσκληση απο το ΓΕΑ στην Δημόσια Διαβούλευση με  αναθεωρημένους όρους καθώς και την εγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή, με σκοπό τη δημόσια συζήτηση και τη λήψη ενδεχόμενων τεκμηριωμένων παρατηρήσεων – σχολίων – απόψεων.

Και λίγο αργότερα αποφασίστηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις εταιρείες η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της δημόσιας διαβούλευσης για τα  Δώδεκα (12) Αεροσκάφη (Α/Φ) ΝΑΣΕ με δικαίωμα προαίρεσης (option) για επιπλέον τέσσερα (4) αεροσκάφη, και για:

  • Ένα προσομοιωτή πτήσεων
  • Ένα σύστημα εκπαίδευσης εδάφους
  • Επίγειο εξοπλισμό υποστήριξης
  • Υλικά αρχικής υποστήριξης
  • Βιβλιογραφία – εκπαίδευση προσωπικού.

Σε μικρό χρονικό διάστημα στην συνέχεια προχώρησε και η διαδικασία για τον  Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ για την προμήθεια του «Ολοκληρωμένου Συστήματος (ΟΣ) Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ)».

Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.net παρυσιάστηκαν 3 ενδιαφερόμενοι για το προγραμμα των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που η Αεροπορία θεωρεί σημαντικό.

Και οι τρείς συμμετοχές όμως κρίθηκαν μη ικανές να συνεχίσουν τον διαγωνισμό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν και για ένα – δυο χρόνια ακόμα, αν η Π.Α. δεν βρεί κάποια «πατέντα» συνεργασίας με μια συμμαχική αεροπορία, οι νέοι Ίκαροι θα μαθαίνουν στο Τ-41D.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ