Εξεταστική Επιτροπή για Παπαντωνίου: Συμφωνεί η ΝΔ λέει ο Δαβάκης

ΝΑΙ  στην Ειδική Εξεταστική Επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, είπε ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης, ως Εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση στη Βουλή


 

Κατά την ομιλία του ως Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην συζήτηση που διεξάγεται σήμερα για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα προβεί σε προκαταρκτική εξέταση έξι δικογραφιών που αφορούν τον πρώην Υπουργό κ. Παπαντωνίου, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης ανέπτυξε τις τέσσερις αρχές που διέπουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας:

  • Διαφάνεια,
  • προστασία του δημοσίου χρήματος και σεβασμός προς τους φορολογούμενους,
  • προστασία του κύρους και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και, τέλος,
  • προστασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής, ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με το οποίον ο κ. Παπαντωνίου διαχειρίστηκε κατά τη θητεία του κρίσιμους φακέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων:

«Είναι αναγκαίο η Βουλή να διερευνήσει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις δικογραφίες που έχουν τεθεί υπ’ όψη της», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Παράλληλα προειδοποίησε την Κυβέρνηση ότι η θετική ψήφος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται από την αμετάκλητη δέσμευσή της για αυστηρή τήρηση των κανόνων και προστασία της ομαλής λειτουργίας της Ειδικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει την μετατροπή αυτής της εξαιρετικά σημαντικής για τη διαφάνεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων διαδικασίας σε ένα εργαλείο επίλυσης των πολιτικών αδιεξόδων της Κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ