ΠΟΕΣ: Εξώδικο στον Τσουκαράκη έστειλαν στρατιωτικοί της Αττικής!

Εξώδικο προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη και το ΔΣ της Ομοσπονδίας έστειλαν στρατιωτικοί της Αττικής καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες το εξώδικο υπογράφουν πάνω απο 20 στρατιωτικοί, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά συγκεκριμένων ατόμων προκειμένου να απαξιωθεί η Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους ίδιους στρατιωτικούς που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια επειδή το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που είναι ταυτόχρονα και γενικός γραμματέας στην ΠΟΕΣ, και αντιπρόεδρος είναι ο Ανέστης Τσουκαράκης, που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος στην ΠΟΕΣ, δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις τους για εγγραφή.

Προσέφυγαν τότε στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε σε διάφορους και ξεκίνησαν άμεσα την απαξίωση της ΕΣΠΕΑ, ενώ έκαναν σύντομα την εμφάνισή τους και πέντε νέες Ενώσεις στην Περιφέρεια της Αττικής (του Πειραιά συμπεριλαμβανομένου).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενώσεις Στρατιωτικών: Δικαστήριο τινάζει στον αέρα το σχέδιο της ΠΟΕΣ!


Σύμφωνα με το εξώδικο, το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Δείτε τι αναφέρουν στo εξώδικο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Των:

.…………………….

 

ΠΡΟΣ

Την Διοίκηση της “Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής” και το διακριτικό τίτλο “ΕΣΠΕΑ”, που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Φειδίου αριθ. 10 και εκπροσωπείται νόμιμα.

******

Όπως καλά γνωρίζετε, λόγω της διπλής ιδιότητας των κων Μαστρογιαννάκη Χρήστου  και Τσουκαράκη Ανέστη, αφενός ως Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΕΣΠΕΑ και αφετέρου ως Γενικού Γραμματέα και Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ. αντίστοιχα, με την από 19.2.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Σ. προκηρύχθηκε έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας την 1.4.2017 για την λήψη απόφασης τροποποίησης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και εναρμόνισής του με το Ν.4407/2016, τακτικό συνέδριο της εν λόγω Ομοσπονδίας για την ίδια ημέρα καθώς και αρχαιρεσίες για την 2.4.2017.

Στην ΕΣΠΕΑ όμως δεν έχουν διενεργηθεί πρόσφατες αρχαιρεσίες ούτε έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι για την εκπροσώπηση της Ένωσης στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας. Ο λόγος είναι πλέον εμφανής σε όλους τους Στρατιωτικούς της Χώρας: μετά τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες υποχρεωθήκατε να επιτρέψετε την εγγραφή μας καθώς και δεκάδων στρατιωτικών στην ΕΣΠΕΑ και τη συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες που είχατε αρχικά προκηρύξει για τις 16.10.2016, ουδέποτε προκηρύξατε εκ νέου αρχαιρεσίες αλλά αδιαφορήσατε πλήρως για τα συμφέροντα της ΕΣΠΕΑ. Αντίθετα, με τη συμμετοχή και μελών της Διοίκησης της ΕΣΠΕΑ, συστήθηκαν “αθόρυβα” διάφορες Ενώσεις Περιφερειακών Ενοτήτων εντός Αττικής, εν όσο η ΕΣΠΕΑ δικαιούτο ακόμη να εναρμονίσει το Καταστατικό της με τον ν.4407/2016 και η Διοίκησή της προκήρυσσε, δήθεν, νέες γενικές συνελεύσεις για την τροποποίηση του Καταστατικού. Το σχετικό ζήτημα της σύστασης των Ενοτήτων αυτών σας είχαμε θέσει ενυπόγραφα, από κοινού με άλλους συναδέλφους, με έγγραφο που παρέλαβε ο ίδιος ο κος Μαστρογιαννάκης κατά την επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 5.2.107, κατά την οποία ωστόσο, αντί να απαντήσετε επί των σοβαρότατων ερωτημάτων που σας τέθηκαν, αποχωρήσατε.

Παράλληλα, με τις αποφάσεις σας φροντίσατε ώστε να μην τροποποιηθεί το Καταστατικό της ΕΣΠΕΑ. Στη Γενική Συνέλευση της 29.1.2017 και την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 5.2.2107 που προκηρύξατε στη Σαλαμίνα δήθεν για την τροποποίηση του Καταστατικού, θεωρήσατε οικονομικά τακτοποιημένα όλα τα μέλη που είχαν κατά καιρούς γραφτεί ανεξαρτήτως του αν είχαν καταβάλει εισφορές, με αποτέλεσμα να απαιτείται στον απομονωμένο εκείνο τόπο της Αττικής η παρουσία και η ψήφος άνω των 700 ατόμων για την επίτευξη απαρτίας! Για να γίνει αντιληπτός ο αριθμός αυτός, είναι αμφίβολο αν το σύνολο των ανά την Ελλάδα Ενώσεων Στρατιωτικών αριθμούν τόσα ενεργά μέλη! Με τέτοιες μεθοδεύσεις ήταν επόμενο και απολύτως αναμενόμενο να μην επιτευχθεί απαρτία και να μην ληφθεί απόφαση τροποποίησης.

Εξάλλου, με την από 19.2.2017 απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Σ. εγγράφηκαν σε αυτήν 14 πρωτοβάθμιες Ενώσεις Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ των οποίων προφανώς και οι οι εν λόγω Ενώσεις Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής. Δηλαδή, τα μέλη της Διοίκησης της ΕΣΠΕΑ αντί να προσβάλλουν τις εν λόγω Ενώσεις οι οποίες λειτουργούν ευθέως ανταγωνιστικά προς την ΕΣΠΕΑ, τα ίδια πρόσωπα υπό την δεύτερη ιδιότητά τους ως μέλη και της Διοίκησης της ΠΟΕΣ τις “καλωσόρισαν” ως φαίνεται στην Ομοσπονδία. Σήμερα πλέον, ορισμένες από τις Ενώσεις των οποίων την ύπαρξη τότε δήθεν αγνοούσατε, εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ενεργειών σας είναι η τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΣΠΕΑ να μην έχει γίνει μέχρι και σήμερα και να είναι άγνωστο αν και με ποιο τρόπο θα συμμετέχει αυτή στο επικείμενο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Σ., αντιθέτως οι διάφορες Ενώσεις που συστήθηκαν εντός της Αττικής πριν την παρέλευση της εξάμηνης προθεσμίας του Ν.4407/2016 να συνεχίζουν ανενόχλητες την πορεία τους.

Ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Σ. τίθενται σωρεία ερωτημάτων:

α) Θα συμμετέχει η ΕΣΠΕΑ σε αυτό και αν ναι, με ποιους αντιπροσώπους; ποιοι και με ποια ιδιότητα θα εκπροσωπήσουν την Ένωση Αττικής, τη μεγαλύτερη Ένωση στρατιωτικών της Χώρας, στις επικείμενες διαδικασίες της Ομοσπονδίας. Ή μήπως τελικά η Ένωση δεν θα εκπροσωπηθεί και δεν θα συμμετέχει στα επικείμενα συνέδρια;

β) Θα συμμετέχουν μήπως στο Συνέδριο οι διάφορες Ενώσεις Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, οι οποίες συστήθηκαν κατά το διάστημα των έξι μηνών κατά το οποίο η ΕΣΠΕΑ δικαιούτο ακόμη να εναρμονίσει το Καταστατικό της με τον ν.4407/2016;

γ) Πρώτιστα όμως ανακύπτει το ερώτημα, υπό ποια ιδιότητα θα συμμετέχουν στο επικείμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑ κος Μαστρογιαννάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΑ κος Τσουκαράκης, εφόσον η ΕΣΠΕΑ, από αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησής της, αφενός δεν έχει εναρμονίσει ακόμη το Καταστατικό της με το Ν.4407/2016 αφετέρου δεν έχει εκλέξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο και, ιδίως, αντιπροσώπους για τη συμμετοχή της στην Ομοσπονδία. Εκτός αν βέβαια, όπως έντονα φημολογείται, επιχειρηθεί να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες Ομοσπονδίας φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν εκλεγεί από κανένα πρωτοβάθμιο Σωματείο, κατά πανελλαδική αν όχι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ή αν τελικά τα εν λόγω μέλη της Διοίκησης της ΕΣΠΕΑ συμμετέχουν στο συνέδριο ως αντιπρόσωποι κάποιας εκ των νεοσυσταθεισών Ενοτήτων…

Κύριοι,

Οι ανωτέρω πράξεις και παραλείψεις σας έχουν σαν αποτέλεσμα η μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών της Χώρας να μην εκπροσωπείται νομίμως στο επικείμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και να απαξιώνεται καθημερινά. Ιδίως όμως, τα μέλη της ΕΣΠΕΑ να έχουν στερηθεί, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, το δικαίωμα της συμμετοχής καθώς και του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις διαδικασίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών σύμφωνα με τον Νόμο 4407/2016.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας

Καταγγέλλουμε την παράνομη, αντικαταστατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά σας.

Σας καλούμε να παύσετε κάθε παράνομη, αντικαταστατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια  που οδηγεί σε απαξίωση της ΕΣΠΕΑ και να απαντήσετε στα ανωτέρω ερωτήματα.

Δηλώνουμε ότι σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε για μία ακόμη φορά στα αρμόδια Δικαστήρια, για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην “Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής” με διακριτικό τίτλο “ΕΣΠΕΑ”, που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Φειδίου αριθ. 10 και εκπροσωπείται νόμιμα, στην οποία απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις έννομες συνέπειες, αφού αντιγράψει ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσης.

 

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ