ΕΛΒΟ: Την πουλάνε αν και χρωστάνε μισθούς!

ΕΛΒΟ: Την αγωνία των εργαζόμενων της ΕΛΒΟ άκουσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην συνάντηση που έγινε οι εργαζόμενοι στάθηκαν ιδιαίτερα στα δεδουλευμένα που περιμένουν.

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, 24 Μαΐου, με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη βοήθεια και τη στήριξη του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου, αλλά και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως οι απολύσεις και η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τους τόνισε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων και στη Βουλή, αλλά και έξω απ’ αυτήν, ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο της επιχείρησης, για άμεση χρηματοδότηση του εργοστασίου, για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την ανάγκη εξασφάλισης παραγγελιών, ενάντια στο ψευτοδίλλημα «ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι θεωρεί σκάνδαλο η ΕΛΒΟ και τα άλλα εργοστάσια της Πολεμικής Βιομηχανίας, να συρρικνώνονται, να κλείνουν ή να ιδιωτικοποιούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των εργαζομένων.

Τους επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ, για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα Πολεμικής Βιομηχανίας, που θα αποτελεί κομμάτι του κεντρικού σχεδιασμού, όπου θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, οι θέσεις εργασίας και η παραγωγή μέσων και υλικών, όχι μόνο για την Πολεμική Βιομηχανία,αλλά συνολικά προϊόντων που συνδέονται με τα προϊόντα χάλυβα (Μέσα Μεταφοράς κ.α.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ