Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Πάνοπλοι αστυνομικοί παρέλαβαν και θα φρουρούν υπό 24ωρου βάσεως – τον Τούρκο στρατιωτικό ο οποίος μετά την απόφαση του ΣτΕ αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

Ελεύθερος υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση κυκλοφορεί πλέον ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Σήμερα το πρωί δόθηκαν στον Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα, με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία.

Τον Τούρκο αξιωματικό παρέλαβαν πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, όπου θα τον φρουρούν 24ωρη βάση. Ο αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ στις 19 Απριλίου έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Επιπλέον, στην απόφαση του ΣτΕ επισημαίνονταν ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού.

«Συναγερμός» στις υπηρεσίες Ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, από τη στιγμή που το ΣτΕ έλαβε την απόφαση να αφήσει ελεύθερο τον Τούρκο αξιωματικό, στο Μαξίμου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ σήμανε «συναγερμός».

Αυτό συνέβει λόγω των φόβων που υπάρχουν μήπως επιχειρηθεί από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ (μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας) να απαγάγουν, «αλά Οτσαλάν», τον Τούρκο αξιωματικό με τη λήξη της κράτησής του, κάτι που φυσικά θα δημιουργήσει απρόβλεπτες επιπλοκές στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η επιχείρηση – απαγωγή που έκαναν Τούρκοι πράκτορες στο Κόσοβο, όπου συνέλαβαν έξι άτομα τουρκικής υπηκοότητας και τα μετέφεραν στην Τουρκία για να δικαστούν ως υποστηρικτές του Γκιουλέν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ