Έλληνες ευρωβουλευτές: Κρατούνται παράνομα οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Με παρέμβασή τους στο Ευρωκοινοβούλιο Έλληνες ευρωβουλευτές έθεσαν το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

 

 

 

Το θέμα της σύλληψης και προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία έφεραν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλετής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς τοποθετήθηκαν επί του θέματος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται παράνομα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, και «απαίτησε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ολομέλεια του Σώματος «άμεση αντίδραση στην ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κράτους μέλους και απαρέγκλιτη τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας εκ μέρους της, ώστε να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα.

«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «εγκαλώντας τις δυνάμεις – μεταξύ αυτών και την ελληνική κυβέρνηση – που προωθούν την πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ότι μιλούν «για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς τους σε βάρος των λαών».

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ιδίου του Προέδρου του Αντόνιο Ταγιάνι προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Απαντώντας άμεσα στο αίτημα του Νότη Μαριά ο Αντόνιο Ταγιάνι δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το ζήτημα προσωπικά και να το θέσει στον επιτετραμμένο στην ΕΕ πρέσβη της Τουρκίας.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ