Έλληνες πιλότοι: Ποιοι προτείνουν αλλαγές στην εκπαίδευση τους;

Οι Έλληνες πιλότοι είναι απο τους καλύτερους στον κόσμο όμως η Πολεμική Αεροπορία δεν σταματά να συζητά τρόπους για να αναβαθμίσει και άλλο την εκπαίδευση τους.

Οι Έλληνες πιλότοι αποδεικνύουν συνεχώς πώς δεν είναι τυχαίο οτι θεωρούνται απο τους καλύτερους του κόσμου.

Πρόσφατα για παράδειγμα η 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ advanced και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.

Στην εν λόγω εκπαίδευση οι Ιπτάμενοι της 336Μ πρώτευσαν μεταξύ των πληρωμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν, σε τομείς της εκπαίδευσης.

Παρά τις διαρκείς επιβεβαιώσεις της αξίας των στελεχών της όμως η Πολεμική Αεροπορία δεν επαναπαύεται και αναζητά συνεχώς τρόπους για να βελτιώσει και άλλο την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκαν στο ΓΕΑ Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας με στελέχη της εταιρείας Lockheed Martin με σκοπό την παρουσίαση πρότασης της εταιρείας αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Θυμίζεται πως η Lockheed Martin είναι η κατασκευάστρια των F-16 που μαζί με τα Mirage 2000 – 5 έχουν καθημερινή αποστολή την διαφύλαξη του εθνικού εναέριου χώρου.

Σχολή Ικάρων

Υπεύθυνη για την παρεχομενη εκπαίδευση σε κάθε περίπτωση είναι η Σχολή Ικάρων.

Αποστολή της Σχολής Ικάρων είναι να παράγει και να μεταδίδει την γνώση στους σπουδαστές της, με την έρευνα και διδασκαλία της αεροπορικής επιστήμης και τεχνολογίας καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών.

Nα αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και την στρατιωτική αγωγή ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς της ΠΑ με στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντάς τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγήτορες, με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

Nα διοργανώνει από κοινού με τα Πανεπιστήμια, Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε τομείς ενδιαφέροντος της ΠΑ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ