Έλληνες Στρατιωτικοί: Στο αρχείο έστειλαν οι Τούρκοι την υπόθεση και την κατηγορία «κατασκοπείας»

Η εισαγγελία Αδριανούπολης έστειλε στο αρχείο τη βασική κατηγορία για στρατιωτική κατασκοπεία σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στην Τουρκία.

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Τουρκία η έρευνα σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνταν για πολλούς μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η εισαγγελία της Αδριανούπολης αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης και ανακοινωθέν που το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται, δεν υπάρχουν «επαρκή και σαφή αποδεικτικά στοιχεία» ότι οι ύποπτοι διέπραξαν στρατιωτική κατασκοπεία.

«Αποφασίστηκε ότι δεν δύναται να διωχθούν για το έγκλημα της “παροχής πληροφοριών για σκοπούς πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας”, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές για το κράτος», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη διέλευση συνόρων που είναι αδίκημα μικρότερης βαρύτητας.

Το θρίλερ των 167 ημερών μέχρι την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Την 1η Μαρτίου 2018 οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί περιπολούσαν στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας όταν έχασαν τον προσανατολισμό τους και συνελήφθησαν γιατί πέρασαν σε τουρκικό έδαφος. Η περιπέτειά τους κράτησε 5,5 μήνες, καθώς παρέμειναν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ελληνική και η τουρκική πλευρά ξεκίνησαν διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο. Απελευθερώθηκαν τον Αύγουστο του 2018.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ