Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Τι συζήτησε το «Ποτάμι»

Επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του Τομέα Άμυνας του Ποταμιού και ενημερώθηκαν για την κατάσταση.
 
 
Επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του Τομέα Άμυνας του Ποταμιού αποτελούμενη από τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Γιώργο Τσιτσιλιάνο και τον εμπειρογνώμονα Ναυπηγό Παναγιώτη Αγερίδη.
Τα στελέχη του Ποταμιού υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Θεόφιλος Βασιλείου, ο οποίος τους ενημέρωσε για την συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εταιρία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η τροπολογία ανανέωσης μέχρι τέλος του έτους που εξασφαλίζει στα ΕΑΣ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητας δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στην εταιρεία να τρέξει τις τρέχουσες συμβάσεις της, καθώς και η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας στα ΕΛΠΕ (η εταιρία έχει εισπράξει περίπου 18 εκατ. ευρώ και απομένουν 8 εκ. ευρώ, τα οποία θα εκταμιευθούν μετά τον καθαρισμό του οικοπέδου από τα ΕΑΣ κόστους 1,5 εκ.ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε κεφαλοποίηση 800 εκ. ευρώ περίπου από τα 1,25 περίπου δισ. ευρώ χρέη της εταιρείας που χρονολογούνται από το 2003 μέχρι και το 2014.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Νέα τροπολογία κρατικό “φιλί ζωής”
 
Από τα χρέη των ΕΑΣ, τα 600 εκ. ευρώ αναλογούν σε αμοιβές προσωπικού ενώ τα υπόλοιπα 600 περίπου εκατ. ευρώ σε διάφορες υποχρεώσεις.
Είναι σαφές ότι τα λάθη που έχουν οδηγήσει τα ΕΑΣ στη σημερινή κατάσταση, επιμερίζονται στις παλαιές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, έκλεισε με την ελπίδα ότι εφόσον υπάρξει σωστή διαχείριση της υπάρχουσας προβληματικής οικονομικής κατάστασης, σοβαρότητα στη διαχείριση υλοποίησης των ήδη τρεχουσών συμβάσεων, ο ανάλογος προγραμματισμός των νέων και η κατάλληλη αρωγή με επιχειρηματικούς κανόνες από την Πολιτεία, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει παραγωγικά παίζοντας ρυθμιστικό ρόλο στην εθνική μας οικονομία.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ