Ελληνικά μαχητικά F-16 ξανά στον ουρανό της Κύπρου για άσκηση με Γαλλικά Rafale

F-16

Ελληνικά μαχητικά F-16 κάνουν από σήμερα και για μερικές μέρες αισθητή την παρουσία τους στην Κύπρο στα πλαίσια κοινής άσκηση με τη Γαλλία στέλνοντας ηχηρή απάντηση στην τούρκικη επιθετικότητα.

 

Μαχητικά F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν στον ουρανό της Πάφου, στα πλαίσια διακρατικών ασκήσεων και χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» για τον σκοπό αυτό.

Τα ελληνικά F-16 έφθασαν στην Πάφο συνοδευόμενα από ένα μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αφού έκαναν μια αναγνωριστική πτήση πάνω από την περιοχή του αεροδρομίου, προσγειώθηκαν σε αυτό και από αύριο αναμένεται να αρχίσει το πτητικό πρόγραμμα των ασκήσεων τους.

Συγκεκριμένα τα ελληνικά μαχητικά θα συμμετέχουν σε αεροναυτική άσκηση με την μαζί με μαχητικά της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου που πρόκειται να διεξαχθεί δυτικά της Κύπρου από τις 26 Αυγούστου 2020 έως και τις 28 Αυγούστου 2020.

Συνολικά τρία γαλλικά μαχητικά Rafael και ισάριθμα ελληνικά F-16 κατέφθασαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Στην άσκηση, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, με προασκήσεις και δοκιμές, για να καταλήξει στην τελική της φάση της Παρασκευή, θα συμμετάσχει και η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Lafayette.

Παρούσα θα είναι και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου, με ναυτικά και αεροπορικά μέσα.

Η παρουσία των ελληνικών φτερών πάνω από την Πάφο, ακολουθεί την αντίστοιχη παρουσία της Γαλλικής και Ισραηλινής πολεμικής μηχανής την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο, με «εφαλτήριο» επίσης την Αεροπορική Βάση στην Πάφο.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και τέσσερα ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκονταν από τις 9 μέχρι τις 12 τρέχοντος μηνός στην Πάφο και μετείχαν σε ασκήσεις σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά.

Τα γαλλικά πολεμικά που επανέκαμψαν στο μεταξύ, πραγματοποιούσαν  περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ παρέχουν στήριξη και στα πλοία της Γαλλίας που βρίσκονται σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τα ισραηλινά ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος χώρας, μετείχαν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι ασκήσεις αυτές θεωρούνται προπαρασκευαστικές της μεγάλης άσκησης που θα πραγματοποιηθεί από κοινού από το Ισραήλ και την Κύπρο τον Σεπτέμβριο.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ