Ελληνικές πτέρυγες για τους πρώτους αλεξιπτωτιστές της Βόρειας Μακεδονίας στη ΣΧΑΛ – ΦΩΤΟ

ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα πήραν 30 στρατιωτικοί της Βόρειας Μακεδονίας που εκπαιδεύτηκαν στη ΣΧΑΛ στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η τελετή απονομής πτυχίων και πτερύγων αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε τριάντα στελέχη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, τα οποία αποφοίτησαν επιτυχώς από το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ) πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), στον Ασπρόπυργο Αττικής, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Η εκπαίδευσή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 μεταξύ των δύο χωρών.

Τα πτυχία και τις πτέρυγες Αλεξιπτωτιστή απένειμε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.

Με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αναβαθμίζεται έτι περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία, ενώ παράλληλα δημιουργείται κοινή αντίληψη επί επιχειρησιακών θεμάτων μεταξύ της Ελλάδος και της γείτονος χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ