Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν; – ΕΡΕΥΝΑ

Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν; Και πόσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που κινούν τα νήματα; Δείτε τις απαντήσεις


 

Ποιοι είναι οι Έλληνες σήμερα; Πώς σκέφτονται και κατά πόσο έχουν διαφοροποιηθεί οι αξιακές, πολιτικές και πολιτισμικές τους αντιλήψεις σε σχέση με πέρυσι; Τα αποτελέσματα της νέας μεγάλης πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ, περιλαμβάνουν απαντήσεις για τις αντιλήψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα, όπως:

  • Είναι θετική ή αρνητική η αποτίμηση από τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.;
  • Κατά πόσο επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ;
  • Ποιοι ευθύνονται κυρίως για την ελληνική κρίση;
  • Τι είδους κράτος έχει ανάγκη η χώρα;
  • Πώς αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά;
  • Ποια είναι η άποψή τους για τους μετανάστες και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών;

Πολλά άλλα θέματα θίγονται στα συνολικά 73 ερωτήματα και τις περίπου 200 μεταβλητές της έρευνας.

Τα ποσοτικά ευρήματα της έρευνας αναλύονται μέσα από μια κεντρική έκθεση συμπερασμάτων, την οποία συνέταξε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Έρευνας και Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Νίκος Μαραντζίδης.

“Μας Ψεκάζουν” και άλλες θεωρίες συνομωσίας

Αξιοσημείωτα είναι και κάποια στοιχεία της έρευνας, που δύνανται να αποδώσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους Έλληνες, αλλά και να αποκαλύψουν ενδεχομένως τα «πιστεύω» τους.

Χαρακτηριστικά, ένα αποτέλεσμα που προφανώς ενδιαφέρει πολλούς και θα συζητηθεί, είναι το ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι «υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα».

Συνομωσίες

Ένα άλλο, ακόμα πιο αξιοσημείωτο στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι ένα διόλου αμελήτέο ποσοστό 26,5% των συμπολιτών μας πιστεύουν πως τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό είναι “αέρια ψεκασμού”. Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 48% ανάμεσα στους αποφοίτους Δημοτικού, στο 42% στους αγρότες και στο 76% σε αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην “άκρα δεξιά”.

Μας ψεκάζουν

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ