Ποια ελληνική πυραυλάκατος πρωταγωνιστεί σε τουρκικό ΒΙΝΤΕΟ;

Ελληνική πυραυλάκατος πρωταγωνιστεί σε Βίντεο που έφτιαξε η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT και θυμίζει χολιγουντιανή παραγωγή!

Σε τουρκική “υπερπαραγωγή” πρωταγωνιστεί η ελληνική πυραυλάκατος “Υποπλοίαρχος Κρυσταλλίδης” P69, καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Τριάντης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το ελληνικό πλοίο εμφανίζεται μαζί με την τουρκική κορβέτα TCG Bafra.

Το βίντεο είναι παραγωγή της τουρκικής τηλεόρασης TRT.

Τα δύο σκάφη μετείχαν πρόσφατα σε κοινή αποστολή της δύναμης UNIFIL των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο.

Στο video φαίνονται τα πληρώματα των δύο πλοίων ανταλλάσουν αλληλογραφία και δώρα.

 

Ποια είναι η πυραυλάκατος “Υποπλοίαρχος Κρυσταλλίδης”

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μήκος: 61.9m
Πλάτος: 9.5m
Βύθισμα: 2.8m
Εκτόπισμα: 670 tn
Μέγιστη Ταχύτητα: 33.5knots
Αυτονομία: Πάνω από  1000 ν.μ.
Οπλισμός : 1.Οκτώ (8) Κ/Β EXOCETMM40 BLK2
2.1ΠΒ76mm/62 SUPER RAPIDO
3.Δύο (2) ΠΒ 30mmOTOBREDA

4.Αντιβληματικό (CIWS) -A/AΣύστημα: GMLSRAM

Πρόωση : Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HPανα μηχανή.
Πλήρωμα: 45 άνδρες

 

Ποιος ήταν ο Υποπλοίαρχος Κρυσταλλίδης

Ο Βύρων Σ. Κρυσταλλίδης γεννήθηκε το 1909 στο Αϊβαλί. Με την καταστροφή του 1922 εγκαταστάθηκε με τη μητέρα του και τα αδέρφια του στην Αθήνα  και εν συνεχεία στον Πόρο. Την 26 Οκτωβρίου 1926 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ως πρωτεύσας στη σχολή Ναυτοπαίδων) απ’ όπου και αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1931 ως Σημαιοφόρος Π.Ν. O πόλεμος του 1940 τον βρήκε Υποπλοίαρχο, Κυβερνήτη του Β.Π. ΠΛΕΙΑΣ (Ναρκαλιευτικό μετασκευασμένο σε Υδρογραφικό).

Την 21 Απριλίου 1941 η ΠΛΕΙΑΣ διετάχθη να πλεύσει για συνοδεία του Α/Π ΕΛΛΗΝΙΔΑ το οποίο μετέφερε τραυματίες από την Πρέβεζα στην Πάτρα και στο οποίο είχαν επιτεθεί Γερμανικά αεροσκάφη. Έξωθεν του λιμένος της Πάτρας δέχτηκαν επίθεση από Γερμανικά Στούκας.

Από τις βόμβες που έπεσαν εγγύς του πλοίου σκοτώθηκαν δύο ναύτες της  ΠΛEΙΑΔΟΣ και τραυματίστηκαν  αρκετοί μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης Βύρωνας Κρυσταλλίδης, ο οποίος βρισκόταν στη Γέφυρα του πλοίου.

Τη διακυβέρνηση του πλοίου ανέλαβε ο έφεδρος Σημαιοφόρος Α. Ανατσίτσος, ο οποίος και διέταξε την αποβίβαση των τραυματιών στην Πάτρα, όπου και την επομένη υπέκυψε στα τραύματά του ο Υποπλοίαρχος Βύρων  Κρυσταλλίδης.

Με το από 7 Μαΐου 1943 Β. Διάταγμα προήχθη μετά θάνατο στο βαθμό του Πλωτάρχου και του απονεμήθηκε το Αργυρό Αριστείο Ανδρείας.

Ο  Βύρων  Κρυσταλλίδης  υπήρξε λαμπρός  Αξιωματικός, θερμός πατριώτης και είχε λάβει εξειδίκευση στην Υδρογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ