Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητά από Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία ο Δένδιας

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ 214
armynow.gr google news

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ζητάει με επιστολές από τους ομολόγους του Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

 

Επιστολές προς τους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας (Heiko Maas) της Ισπανίας Αράνχα Γκονζάλες Λάγια (Arancha Gonzalez-Laya) και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio) απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις οποίες επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ζητά μάλιστα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο κ. Δένδιας επισημαίνει προς τους ομολόγους του τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει τη σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από κοινή θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελλάδα ζητά αναστολή τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αφελής απορία προς πάντες τους πολιτικούς.Ειναι πράγματι σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι μας όλοι αυτοί;Και πως πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε σαν λαός περήφανος και με εθνικό φιλότιμο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ