ΕΜΘ: Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα μας

Ξεχειλίζει η πίκρα και η απογοήτευση στους ΕΜΘ που συνεχίζουν να βλέπουν οτι τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν παραμένουν «ανοικτά» χωρίς καμία προοπτική άμεσης επίλυσης τους στο προσεχές μέλλον.

Τον έντονο προβληματισμό του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ) για την στάση που κρατάει η κυβέρνηση και ιδίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας απέναντι στα προβλήματα των ΕΜΘ εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ Δ. Παναγιώτου καταγγέλει μάλιστα πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι άβατο για τους Απόστρατους ΕΜΘ αφού παρά τις προσπάθειες του δεν έχει σταθεί δυνατό να επικοινωνήσει απευθείας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αν και απο «κύκλους» του ΥΠΕΘΑ του έχουν πεί οτι ο ΥΕΘΑ γνωρίζει τα προβλήματα τους.

Σε αντίθεση μάλιστα με την στάση της σημερινής κυβέρνησης ο Δ. Παναγιώτου σε συνέντευξη που έδωσε στον ιστότοπο team-spotlight.blogspot.gr αντιπαραβάλλει την στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τις νίκες που κατέκτησαν εκείνη την περίοδο οι ΕΜΘ. Όπως για παράδειγμα την ψήφιση του νόμου 4284/14, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει «παρών», και με τον οποίο ισχύουν και για τους ΕΜΘ οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους.

Με τον νόμο, ο οποίος λίγο μετά την ψήφιση του απέκτησε και αναδρομική ισχύ, το δικαίωµα λήψης εφάπαξ βοηθήµατος από τους Ειδικούς Λογαριασµούς Αλληλοβοήθειας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας θεµελιώνεται µε τη συµπλήρωση δεκαετούς τουλάχιστον µετοχικής σχέσης και ειδικά για τους παραιτούµενους, τους τιθέµενους σε απόταξη και οριστικά εξερχόµενους του στρατεύµατος συνεπεία καταδίκης, µε ή χωρίς έκπτωση από το βαθµό τους, απαιτείται πρόσθετα η προσκόµιση πράξης κανονισµού σύνταξης από το ∆ηµόσιο ή άλλο συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης.

Περιμένουν απαντήσεις απο την κυβέρνηση.

Φυσικά τα προβλήματα δεν τελείωσαν εκεί αλλά αυτό που φαίνεται τα τελευταία χρόνια είναι πως έχει ανατραπεί η πορεία επίλυσης των θεμάτων που απασχολούν τους ΕΜΘ, όπως είναι για παράδειγμα η επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών των Εθελοντών Μακράς Θητείας που έχουν καταβληθεί υπέρ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) ή έχουν αποδοθεί στα οικεία μετοχικά ταμεία, κατά την περίοδο που υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και όντας ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Θέμα για το οποίο απο τα τέλη Νοεμβρίου εκκρεμεί αναπάντηση αναφορά του Θ. Καράογλου στην βουλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ