Οι ΕΜΘ γίνονται Λοχαγοί; Μάθετε τα πάντα για την “τροπολογία”

Λογαχοί γίνονται οι ΕΜΘ σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αποστράτων ΕΜΘ! Δείτε τις λεπτομέρειες


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Λογαχοί και όχι …. Συνταγματάρχες θα γίνουν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας σύμφωνα με την “τροπολογία” που φέρεται να κατέθεσαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος και Βίτσας!

Φαίνεται ότι αμφότεροι αποφάσισαν την πρωταπριλιά να δικαιώσουν τους ΕΜΘ και να απαντήσουν θετικά στο αίτημα να εξελιχθούν σε αξιωματικούς!

Αντί όμως να προάγονται μέχρι τον βαθμό του Συνταγματάρχη, θα προάγονται μόνο μέχρι τον βαθμό του Λοχαγού!

Αυτό λέει η πρωταπριλιάτικη φάρσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ (ΠΣΑΕΜΘ) που έκανε το γύρο του διαδικτύου ως είδηση!

ΠΣΑΕΜΘ

 

Τι διεκδικούν οι ΕΜΘ

 

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ας δούμε τι διεκδικούν οι Εθελοντές Μακράς θητείας εδώ και χρόνια.

Πάγιο αίτημα είναι η επέκταση της βαθμολογικής εξέλιξής τους στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, με τη συμπλήρωση των 35 ετών υπηρεσίας.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ έχει καταθέσει πρόταση με την οποία προτείνει την υιοθέτηση νέας βαθμολογικής εξέλιξης, με χρόνους παραμονής, αφού έχει προηγηθεί διετής παραμονή στο βαθμό του ΟΠΥ/ΕΠΥ Δεκανέα, όπως παρακάτω:

  • Λοχίας, οκτώ (8) έτη παραμονής στο βαθμό (ΟΠΥ/ΕΠΥ- ΕΜΘ συνολικά)
  • Επιλοχίας, οκτώ (8) έτη παραμονής στο βαθμό
  • Αρχιλοχίας, επτά (7) έτη παραμονής στο βαθμό
  • Ανθυπασπιστής, εννέα (9) έτη παραμονής στο βαθμό ή εναλλακτικά προαγωγή στον επόμενο βαθμό με τη συμπλήρωση τριάντα τεσσάρων (34) ετών πραγματικής υπηρεσίας από κατατάξεως στις ΕΔ.
  • Ανθυπολοχαγός, τέσσερα (4) έτη παραμονής στο βαθμό ή εναλλακτικά προαγωγή στον επόμενο βαθμό με τη συμπλήρωση τριάντα οχτώ (38) ετών πραγματικής υπηρεσίας από κατατάξεως στις ΕΔ.
  • Υπολοχαγός, δύο (2) έτη παραμονής στο βαθμό και Αποστρατευτικός – καταληκτικός ο αυτός βαθμός του Υπλγού ή Λοχαγού εφόσον είναι πτυχιούχος ΑΕΙ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ