«Εναέριος πόλεμος» πάνω από το Αιγαίο με 53 παραβιάσεις και 14 υπερπτήσεις

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

Για τέταρτη συνεχή ημέρα οι Τούρκοι ξεσάλωσαν πάνω από το Αιγαίο με κρεσέντο παραβιάσεων και υπερπτήσεων και μάλιστα εν μέσω των εργασιών της Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στο οποίοι είμαστε …σύμμαχοι!

Δείχνοντας απύθμενο θράσος την ώρα που Παναγιωτόπουλος και Ακάρ είχαν συνάντηση και ελάχιστα 24ωρα πριν ξεκινήσουν στην Αθήνα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης επέμειναν να προκαλούν, να αμφισβητούν και να επιχειρούν να γκριζάρουν νησιά του Αιγαίου. Δεν θέλουν ούτε διάλογο, ούτε συνεννόηση. Θέλουν τα πάντα δικά τους και θα επιμείνουν μέχρι να το καταφέρουν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει λοιπόν η Κυβέρνηση τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσει να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και παρανομίες. Εκτός βέβαια κι αν τα σχέδια της είναι διαφορετικά.

Για τους αριθμούς και τα στατιστικά σήμερα 10 τούρκικα μαχητικά F-16 (με 8 από αυτά οπλισμένα) προχώρησαν σε 53 παραβιάσεις και 7 εμπλοκές. Την ίδια στιγμή προχώρησαν από το πρωί σε ένα μπαράζ 14 υπερπτήσεων τουρκικά F-16 σε  Παναγιά, Οινούσσες, Φαρμακονήσι, Λειψοί, Αρκοί και Αγαθονήσι.

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 13η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3x2F-16 και 1x4F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 53

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

1. Δεκατέσσερις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Παναγιά, Οινούσσες, Φαρμακονήσι, Λειψοί, Αρκοί και Αγαθονήσι.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ