Ένας μύθος και μια πραγματικότητα

Βία, εγκληματικότητα, αναρχοαυτόνομο κράτος των Εξαρχείων, παράνομη μετανάστευση …  Ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής και αποσταθεροποίησης και η επιβολή του νόμου.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. π.πολιτικών επιστημών Παντείου-μετ. στη διαχείριση κρίσεων στις ΗΠΑ.
Η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια ”μεταβατική” εποχή, κατά την οποία αν το Κράτος δεν λάβει σοβαρά υπόψη του τις επερχόμενες επιπτώσεις των εξελισσόμενων κοινωνικών μεταβολών, που λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, το μέλλον αυτής της χώρας θα ναρκοθετηθεί και η κοινωνική και εθνική συνοχή θα ”ταλαντευτεί” επικίνδυνα.
Η βία και η εγκληματικότητα στο κέντρο των Αθηνών ”χτυπάει κόκκινο” από την δράση εγκληματικών συμμοριών, αλλά και από το εκκολαπτόμενο ένοπλο ”αντάρτικο πόλης”, το οποίο μετεξελίσσεται στα πρότυπα της Λατινικής Αμερικής παρελθόντων ετών και έχει εγκαθιδρύσει ένα … αναρχοαυτόνομο ”Κράτος”, άλλες φορές με επιθέσεις κατά προσώπων και πραγμάτων με καταδρομικές ενέργειες στρατιωτικού τύπου και άλλες φορές με … ασκήσεις ”πυκνής τάξεως”. Το επίσημο Κράτος, ως θεατής απουσιάζει ”σφυρίζοντας αδιάφορα’, ενώ η βία, η διαφθορά και η εγκληματικότητα … ανθούν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε ολόκληρη την Αττική, με σταδιακή εξάπλωση σαν πανδημία σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Η Αστυνομία δεν ενεργεί, ή υποτίθεται ότι ενεργεί και εκτελεί χρέη … παρατηρητή και στόχου επιθέσεων. Η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται και ο ιδιόμορφος αυτός ”στρατός” εξασκείται και εξοπλίζεται.  Τι θα συμβεί όμως αν αύριο αποφασισθεί η επιβολή της έννομης τάξης ;
Κατ αρχή θα απαιτηθεί άμεση αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την κατάσταση της αποδιοργάνωσης, η παθητικότητας στην οποία σήμερα έχει περιέλθει. Θα απαιτηθεί επιχειρησιακό σχέδιο ”ανακατάληψης” του … πατρώου εδάφους με ισχυρή πολιτική βούληση, ευρύτατη συναίνεση και αποδοχή των πολιτών, αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή, γιατί στον αντίποδα θα ενεργοποιηθούν … αντανακλαστικά ”πεζοδρομίου”, πιθανότατες ακραίες αντιδράσεις και αναταραχή, πράγμα το οποίο θα πρέπει να λάβει υπόψη τόσο η πολιτική, όσο και η φυσική ηγεσία των οργάνων του Κράτους.
Η παράνομη μετανάστευση συνεχίζεται αδιάλειπτα και σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό με πιθανό οργανωμένο σχέδιο εισροής στη χώρα μας ανεξέλεγκτου αριθμού μεταναστών νεαρής ηλικίας. Τι θα συμβεί όταν επιχειρηθεί ο έλεγχος και η διαδικασία της απέλασης; Υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης του status quo της χώρας μας από τις δεκάδες χιλιάδες των αλλοδαπών, με την υποβοήθηση η και συνέργεια προς τούτο,  ξένων δυνάμεων, η άλλων φορέων;
Εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος καθολικής εξέγερσης με ότι αυτό συνεπάγεται; Δυνητικά υπάρχει και για τούτο απαιτείται ιδιαίτερος και έγκαιρος στρατηγικός σχεδιασμός και όχι ”γονατογραφήματα”.
Τι θα συμβεί με τους εγκλείστους των φυλακών όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι Νόμοι, καταργηθούν ή τροποποιηθούν ισχύουσες ”προνομιακές” προς τούτους διατάξεις και επιχειρηθεί να μπει μία τάξη στις φυλακές; Υπάρχει κίνδυνος εξεγέρσεων ; Δυνητικά υπάρχει και αυτός ο κίνδυνος γενικευμένων πράξεων.
Υπάρχει περίπτωση να ευθυγραμμισθούν ταυτόχρονα όλοι αυτοί σε  μια προσπάθεια κοινωνικής αναταραχής και αποσταθεροποίησης; Η απάντηση -εν δυνάμει- είναι η ίδια, ως πιθανότητα. Για να ”μη χαθεί η μπάλα” όμως η συντεταγμένη Πολιτεία έχει ως μονόδρομο την επιβολή του εννόμου αγαθού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ”αν η μπάλα πάει στην κερκίδα” και γιγαντωθεί το ”αντάρτικο”ανυπακοής και ρήξης, τότε η κατάσταση θα περιέλθει εκτός ελέγχου με ανυπολόγιστες κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις… και θα … χορέψει τον ”χορό του Ζαλόγγου”…..
”Οι καιροί ου μενετοί’ και κρατούντες και μη, πρέπει να αντικρίσουν την κατάσταση ”κατάματα”, λαμβανομένων υπόψη και των ορατών σοβαρών εξωτερικών κινδύνων στον περίγυρό μας, γιατί όπως ”έχει ξεχειλώσει” το πράγμα θα μας προκύψουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εθνικό, οικονομικό, δημογραφικό  και κοινωνικό επίπεδο…..
ΣΗΜ. Εύχομαι οι παραπάνω σκέψεις μου να είναι μύθος και όχι πραγματικότητα……

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ