Εξοπλιστικά: Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος ανακοίνωσε τις εξοπλιστικές προτεραιότητες των ΕΔ

εξοπλιστικα ελλαδασ

Εξοπλιστικά: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την ομιλία του, την τελευταία ημέρα της DEFEA αναφέρθηκε στις εξοπλιστικές προτεραιότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι  “ως πρώτη προτεραιότητα, έχει τεθεί η διασφάλιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και δυνατοτήτων, με σκοπό τη βέλτιστη επιχειρησιακή αξιοποίησή τους”.   Ακόμη αναφέρθηκε στα εν εξελίξει προγράμματα εκσυγχρονισμών και αποκτήσεως νέου υλικού.  Συγκεκριμένα τόνισε:   

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ:

– Αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς με την πρόσκτηση οπλικών συστημάτων, όπως τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης, κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς και άλλα και τον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού Μάχης.    

– Συντηρούμε επίσης όλα τα μεταφορικά και τα επιθετικά ελικόπτερα που διαθέτουμε.    

– Υλοποιούμε προγράμματα αναβάθμισης του ατομικού οπλισμού του προσωπικού καθώς και των οχημάτων γενικής χρήσης.   

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ:

– Το πρόγραμμα για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, αφορά στην απόκτηση 4 νέων Φρεγατών, καθώς και μονάδων επιφανείας που θα αποτελέσουν ενδιάμεση λύση μέχρι την απόκτηση των νέων πλοίων. Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε εντάξει τον εκσυγχρονισμό των 4 Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.   

– Αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού με τον εκσυγχρονισμό των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3Β, την πρόσκτηση 7 νέων ελικοπτέρων τύπου ΜΗ-60 ROMEO, καθώς και την προμήθεια νέου τύπου τορπιλών βαρέως τύπου. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η συνεχής υποστήριξη των μονάδων του Στόλου, και η συμπλήρωση των αποθεμάτων όλων των τύπων πυρομαχικών και κατευθυνομένων βλημάτων που διαθέτουμε.  

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ:

– Ενισχύουμε την Πολεμική Αεροπορία με την πρόσκτηση των Αεροσκαφών τύπου RAFALE, τα πρώτα εκ των οποίων τα περιμένουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την αναβάθμιση των F-16 block 52+ και Advance σε VIPER, με μεγάλη συμμετοχή της ΕΑΒ.    

– Μαζί με τα αξιόμαχα αεροσκάφη, ζητούμενο βέβαια είναι και η υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση στους πιλότους μας. Για αυτό και αποφασίστηκε η δημιουργία υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου πτήσεων στην Καλαμάτα, το οποίο θα γίνει διεθνές.     

– Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης και συντήρησης του στόλου των κατεχομένων αεροσκαφών και τη συντήρηση του Συστήματος Αεράμυνας της Χώρας.    

– Για την κάλυψη των αναγκών της νεο-ιδρυθείσας Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση προγραμμάτων όπως η προμήθεια αλεξιπτώτων, υλικών και ανταλλακτικών για οχήματα και ταχέα σκάφη, νέων ταχυπλόων σκαφών ειδικών αποστολών, καθώς και οπλισμού και εξοπλισμού ελευθέρου σκοπευτή και πυρομαχικών παντός τύπου.     

– Σημαντικό μέρος επίσης της αναβάθμισης των δυνατοτήτων μας αποτελεί o τομέας της Διοίκησης και Ελέγχου με την υλοποίηση προμήθειας σταθμών ασυρμάτων σύγχρονης τεχνολογίας με δυνατότητα δορυφορικών επικοινωνιών.    

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ