Ενώσεις Στρατιωτικών: Τι απαντά η ΠΟΜΕΝΣ στην ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη

Χάλασε τα σχέδια ελέγχου του στρατιωτικού συνδικαλισμού από την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη η ίδρυση της ΠΟΕΜΝΣ! Τι απαντά στην ανυπόγραφη ανακοίνωση

 

Απάντηση στην ανυπόγραφη ανακοίνωση της ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με γραπτή ανακοίνωσή της.

Δείτε τι γράφει:

Από την στιγμή της ανακοίνωσης της σύστασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), η οποία είναι η μόνη Ομοσπονδία στρατιωτικών που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 50 του νόμου 4407/2016, μια μικρή, ευτυχώς, μειοψηφία βγάζει ανυπόγραφες ανακοινώσεις, τις οποίες διακινεί συγκεκριμένο site, με χαρακτηρισμούς που προσβάλουν ευθέως ακόμη και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 Γνωρίζαμε ότι η θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών ενοχλούσε και ενοχλεί ορισμένους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς το ΥΠΕΘΑ προωθεί την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη – ΑΝΑΛΥΣΗ


 

Ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο ότι το πρώτο μεγάλο βήμα, που αποτελεί η ίδρυση της επίσημης Ομοσπονδίας κατά τα προβλεπόμενα στον νόμο 4407/2016, θα προκαλούσε αντιδράσεις και θα συναντούσε αντιστάσεις.  

Δεν μπορούσαμε όμως να πιστέψουμε ότι αυτές θα προέρχονταν πρώτα από συναδέλφους – μέλη ενός απλού αστικού σωματείου που αδιαφόρησαν για τον ν.4407/2016 και μέχρι σήμερα δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για να εναρμονιστούν με τις ρυθμίσεις του.

Ούτε θέλαμε να πιστεύουμε ότι μια μειοψηφία συναδέλφων θα χαρακτήριζε ψευδεπίγραφες τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης ή ότι θα καλούσε, μέσα από ανυπόγραφες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, την πολιτική ηγεσία να παρέμβει με «φωτογραφικές» διατάξεις.

Ο πανικός και η απογοήτευση είναι κακοί σύμβουλοι και μόνο σε επικίνδυνες ακρότητες μπορούν να οδηγήσουν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Στέλνουν υποχρεωτικά με νόμο τους Στρατιωτικούς στον Τσουκαράκη


 

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., με γνώμονα τη διατήρηση της ενότητας και της νηφαλιότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα φαινόμενα αυτά. Αν χρειαστεί, το λόγο θα έχει μόνο η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μοναδικό μέλημα της Ομοσπονδίας είναι τα προβλήματα των συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και η προάσπιση των συμφερόντων τους, όπως το Καταστατικό και ο Νόμος επιβάλλουν.

 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

             Ο                                               Ο                                                  Ο

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ