Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Χωρίς παρελάσεις, παρουσία της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ - 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

armynow.gr google newsΠροσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού είναι φέτος οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, του Πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, – αν και δεν θα γίνουν η στρατιωτική και η μαθητική παρέλαση – σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

– 11.00: Λιτάνευση στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Δημητρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10

– 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο

– 13.00: Επίσημη Δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19.

-18.30:Επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 108ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΤΡΙΤΗ 27/10

-10.00: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

– 12.30: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10

-10.30: Κατάθεση στεφάνου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Σημειώνεται πως λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της covid-19, η Δοξολογία και οι λοιπές επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ