Επείγουσες Διαπιστώσεις για τα μέτρα περί κορωνοϊού

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γράφει ο Νικόλαος Λαδιανός δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3

ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

Κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά τα μέτρα, που έχουν ληφθεί, καθώς και τη συμπεριφορά του κόσμου έναντι αυτών:

1. Μέσα στα σωστά μέτρα, που έχουν ληφθεί, δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται ένα, το οποίο εφαρμόστηκε εγκαίρως (σε αντίθεση με άλλα) στην Ιταλία. Η αποτροπή μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών της χώρας. Είναι σαφές ότι υπάρχουν περιοχές με περισσότερα κρούσματα και περιοχές με λιγότερα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι -πολλοί- που πηγαινοέρχονται μεταξύ αυτών των περιοχών, έστω για επαγγελματικούς λόγους, η διασπορά θα είναι ανεξέλεγκτη.

2. Η εικόνα που εμφανίστηκε, και σήμερα ακόμη, στις λαϊκές αγορές, δείχνει πως εξαιρετικά εσφαλμένα, δεν συμπεριλήφθησαν οι λαϊκές στα απαγορευτικά μέτρα. Κι επειδή δεν είναι κοινωνικά εύκολο να οδηγήσεις μια ευαίσθητη οικονομικά ομάδα σε πλήρη μαρασμό, θα μπορούσαν να επιβληθούν συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

3. Πρέπει οπωσδήποτε εγκαίρως να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν μείνει καθηλωμένες και αποσβολωμένες μπροστά στην παρούσα λαίλαπα. Χωρίς κανέναν χρονικό ορίζοντα επίλυσης.

4. Πρέπει να ανακοινωθούν σύντομα μέτρα στήριξης και πιθανώς χορήγησης ειδικού επιδόματος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη θέση σε όλη αυτή την κατάσταση. Βλέπουμε ήδη τον απίστευτο αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στην Ιταλία.

5. Γίνεται αξιέπαινη προσπάθεια να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, πρέπει να ενταθούν τα μέτρα και η στήριξη των στελεχών, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να απομονωθούν παιδιάστικα αιτήματα, που αφορούν σε δήθεν προστασία νέων, υποψηφίων στελεχών. Ο νοών νοείτω.

6. Πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να μπουν σε έναν κεντρικό σχεδιασμό όσοι ξένοι βρίσκονται στην χώρα: Πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες, τουρίστες (όσοι υπάρχουν), ακόμη και άνθρωποι που απλώς ξέμειναν στην χώρα μας. Και οι οποίοι, για διάφορους λόγους, μη ενημέρωσης, γλωσσικής ανεπάρκειας, μη γνώσης των θεσμικών διαδικασιών, βρίσκονται απληροφόρητοι και αδρανείς. Αυτό πρέπει να γίνει είτε σε συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές των αλλοδαπών είτε με όποιους διεθνείς οργανισμούς επιβλέπουν την παραμονή τους.

7. Η φημολογία και τερατολογία μεταξύ των πολιτών πρέπει αμέσως να καταπολεμηθεί με όσο γίνεται συντεταγμένη ενημέρωση και μαζική θετική επικοινωνιακή καμπάνια.

8. Οι περισσότεροι πολίτες, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες, συμπεριφέρονται πλέον με αξιόλογη ωριμότητα. Ωστόσο, υπάρχουν και τραγικά παραδείγματα.

9. Απευθυνόμενος ειδικά στη νεολαία θα συμβουλεύσω το εξής: Επειδή έκλεισαν τα καφέ, τα μπαρ, κλαμπ κ.λ.π., ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να συγκεντρωνόμαστε για ΠΑΡΤΥ στα διαμερίσματα των οικοδόμων! Έχω τρανταχτό παράδειγμα το γειτονικό μου διαμέρισμα, όπου εδώ και ώρες ανεβοκατεβαίνει νεολαία με το ασανσέρ(!), μπαίνει βγαίνει κόσμος, υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ