Επίδομα παραμεθορίου: Μειώνονται οι δικαιούχοι! Ποιοι το χάνουν

Παρά την κατευθυνόμενη από το ΥΠΕΘΑ φημολογία, το επίδομα παραμεθορίου μειώνεται. Μειώνονται και οι δικαιούχοι. Δείτε ποιοι θα το παίρνουν

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 

Κόλπο “γκρόσο” με το επίδομα παραμεθορίου, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από όσους φυλάνε Θερμοπύλες κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε αγαστή συνεργασία με τον σύμβουλο του υπουργού Ανέστη Τσουκαράκη της ΠΟΕΣ, ο οποίος, όπως φαίνεται έχει αναλάβει την επικοινωνιακή “παραπλάνηση”  των στρατιωτικών.

 

Λίγο πριν την ανακοίνωση του ληστρικού επιδόματος παραμεθορίου, ο σύμβουλος του υπουργού είχε αναλάβει τη διασπορά ειδήσεων ότι δήθεν θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

 
 τσουκαράκης - καμμένος

 

Η ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, θα πρέπει να άφησε πολλά στελέχη άφωνα, καθώς θα αντιλήφθηκαν ότι όχι μόνο δεν θα το πάρουν, αλλά ακόμα και αυτό που θα πάρουν οι υπόλοιποι, θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έπαιρναν!

Μέχρι σήμερα, μπορεί να είχε κοπεί το επίδομα παραμεθορίου, όμως η προεκλογική δέσμευση του κ. Καμμένου τόσο το 2014 όσο και το 2015 ήταν ότι θα το δώσει.

Έτσι είχε καθιερώσει να δίνει στα στελέχη της παραμεθορίου 4 ημέρες εκτός έδρας, 105 ευρώ στο χέρι, αν και δεν δινόταν όλους τους μήνες.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε στη Βουλή τη μείωση του ποσού του επιδόματος, αλλά και των δικαιούχων, παρουσιάζοντάς το όμως ως κατόρθωμα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι για “πρώτη φορά θεσπίζεται επίδομα παραμεθορίου ύψους περίπου 100 ευρώ το οποίο θα λάβουν στην πλειοψηφία τους τα στελέχη που υπηρετούν στην παραμεθόριο και υπολογίζονται σε περίπου 12.000”.
 

Η διάταξη που ψηφίστηκε είναι η ακόλουθη (Μπορείτε να την δείτε στην ιστοσελίδα της Βουλής κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

επίδομα παραμεθορίου

Όπως βλέπουμε όχι μόνο μειώνεται το επίδομα σε 100 ευρώ μεικτά (αν γίνουν οι κρατήσεις θα πέσει στα 70-75 ευρώ καθώς είναι και φορολογητέο), αλλά μειώνονται και οι δικαιούχοι.

Όπως χαρακτηριστικά είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας στη Βουλή “η παραμεθόριος που νομοθετείται, είναι διαφορετική από την παραμεθόριο που ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Κατασκευάζεται δηλαδή μια “ιδιότυπη” χακί παραμεθόριος.

Τι εννοούμε: Για παράδειγμα, αυτοί που υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία ή τα Σκόπια, δεν θα δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου. Σε αντίθεση με τους δημόσιους υπαλλήλους που το δικαιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η ΠΟΜΕΝΣ στη Βουλή για τα ειδικά μισθολόγια – Τι είπε

Υπάρχει και το παράδοξο στην Σκύρο. Με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, είναι παραμεθόριος μόνο για την Πολεμική Αεροπορία. Για τους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς, δεν είναι”.

Συνεπώς είναι φανερό πως και οι δικαιούχοι μειώνονται, αφού δεν θα παίρνουν πλέον το επίδομα παραμεθορίου όσοι υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία.

Επίσης υπάρχουν αδικίες, αφού στην Σκύρο διαχωρίζει τους υπηρετούντες της Πολεμικής Αεροπορίας από τους υπηρετούντες του Στρατού Ξηράς.

Τέλος, οι στρατιωτικοί σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι ριγμένοι, αφού οι ΔΥ που υπηρετούν στην παραμεθόριο το λαμβάνουν χωρίς εξαιρέσεις.

Πρόκειται άραγε για αμέλεια ή είναι εσκεμμένη ενέργεια;
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ