Επίδομα Παραμεθορίου: Ποιοι θα το παίρνουν – Νέα Τροπολογία!

Επίδομα Παραμεθορίου: Αλλαγές γίνονται σε αυτούς που θα το παίρνουν σύμφωνα με νέα τροπολογία που συζητείται σήμερα στη Βουλή. Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.
 
 
Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προβλέπει την επέκταση της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 100 ευρώ, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε γεωγραφικές περιοχές με αντίστοιχες ιδιομορφίες με αυτές του νομού Έβρου και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, συζητείται σήμερα.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει την επέκταση της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 100 ευρώ, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε γεωγραφικές περιοχές με αντίστοιχες ιδιομορφίες με αυτές του νομού Έβρου και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο καταβολής του μηνιαίου επιδόματος θα ενταχθούν: οι μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκης), η Σκύρος, η Ζίρος και το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας.
Στόχος της τροπολογίας είναι να άρει την αδικία και να ικανοποιήσει την αρχή ίσης μεταχείρισης, αλλά και το αίσθημα δικαίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές, καθώς τελούν υπό συνθήκες διαβίωσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας αντίστοιχης με το προσωπικό των προαναφερθέντων περιοχών. Επίσης, επιφορτίζονται με όμοια πρόσθετα καθήκοντα και υποχρεώσεις.
Αυτή είναι η τροπολογία που κατέθεσε ο ΥΕΘΑ:


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ