Επιδότηση καυσίμων Δικαιούχοι- Προϋποθέσεις – Τρόπος πληρωμής

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Επιδότηση καυσίμων – Δικαιούχοι- Προϋποθέσεις – Τρόπος πληρωμής

Περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες, που διαθέτουν έστω ένα αυτοκίνητο και δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, θα ωφεληθούν από τις επιδοτήσεις στα καύσιμα κίνησης.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Ο δικαιούχος θα πρέπει να εμφανίζεται στους ιδιοκτήτες του οχήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο. Η επιδότηση καλύπτει όλα τα καύσιμα κίνησης (βενζίνη, ντίζελ και υγραέριο).

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

H επιδότηση καυσίμων θα γίνει με μια ηλεκτρονική κάρτα, κατά τα πρότυπα του freedom pass.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων θα ανοίξει τον Απρίλιο στη σελίδα gov.gr.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΩΡΙΣ SMARTPHONE

Για όσους δεν έχουν smartphone το ποσό θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο gov.gr.  Μπορεί δηλαδή κάποιος που δεν έχει smartphone να δηλώσει το IBAN που έχει και να γίνει η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό.

ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Η επιδότηση στη βενζίνη ανέρχεται σε 22 λεπτά το λίτρο και αφορά 60 λίτρα τον μήνα, δηλαδή συνολικά στο τρίμηνο 40 ευρώ. Για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών η συνολική επιδότηση φτάνει τα 50 ευρώ (28 λεπτά το λίτρο) και για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών σε 30 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα και 35 ευρώ στα νησιά.

Η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι διπλή. Θα υπάρξει απευθείας μείωση της τιμής κατά 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία μόνο για τον Απρίλιο που ευνοεί όλους όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης, ενώ εάν τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν και την ψηφιακή κάρτα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δηλαδή θα πάρουν επιπλέον 0,22 λεπτά το λίτρο για το τρίμηνο.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΑΞΙ

Για τον μήνα Απρίλιο θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ σε 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου των μηνών Μαρτίου και Απριλίου. Συνολικά για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των ταξί θα διατεθούν 5,7 εκατ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ