Επικίνδυνες προκλήσεις από τούρκικα F-16 στο ελικόπτερο που επέβαινε ο Α/ΓΕΣ

Νέα σοβαρή πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτή τη φορά στο ελικόπτερο που επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.
 
Επικίνδυνα προκλητικοί ήταν σήμερα οι Τούρκοι καθώς σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε τούρκικα F-16 που «παρενόχλησαν» σήμερα το ελικόπτερο που επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του armynow.net, ενώ το ελικόπτερο Χιούι που επέβαινε ο Α/ΓΕΣ πήγαινε προς Καστερόριζο λίγο πριν προσγειωθεί, δύο τούρκικα αεροσκάφη F-16 μπήκαν στο ελληνικό εναέριο χώρο δύο με τρία μίλια από το Καστελόριζο.
Στη συνέχεια πέταξαν πολύ κοντά στο ελληνικό ελικόπτερο, δημιουργώντας προφανώς μια επικίνδυνη κατάσταση που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να συμβεί ατύχημα. Από τη βάση της Σούδας απογειώθηκαν δύο ζευγάρια ελληνικά F-16 όπου αναχαίτισαν τα τούρκικα αεροσκάφη.
Να σημειωθεί ότι κατά την αναχώρηση του Αρχηγού ΓΕΣ που επισκέφθηκε μονάδες στο νησί, οι Τούρκοι δεν ξαναμπήκαν στο FIR Αθηνών, ωστόσο βρίσκονταν στον αέρα στον δικό τους όμως εναέριο χώρο.
Μετά την παρενόχληση στο ελικόπτερο που επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι η δεύτερη σοβαρή παρενόχληση που γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ