Η επικινδυνότητα του Βλαδίμηρου

ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΓΓράφει ο Νίκος Μπέτσιος – Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.,  Π. Πολ. Επιστ. Παντείου Πανεπιστημίου, μετ. στις ΗΠΑ σε θέματα ”διαχείρισης κρίσεων”.

 

Η εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία δεν απέδωσε μέχρι στιγμής τα ποθητά αποτελέσματα τα οποία επεδίωκε το προσωποπαγές καθεστώς της Μόσχας και κάπου ”έχει βαλτώσει το πράγμα” και καθίσταται  βέβαιο ότι θα έχει προβληματίσει τον Πούτιν και τον περίγυρό του , ως προς την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ουκρανία, όπως προφανώς διαφορετικά τα ανέμεναν, καθιστώντας αβέβαιη μελλοντικά την έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων, δεδομένης και της συνεχιζόμενης  στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Αντιδρώντας ο Ρώσος Πρόεδρος στην υποστήριξη των Ευρωπαικών χωρών και της Ε.Ε. προς την Ουκρανία , έθεσε ως μοχλό ασφυκτικής πίεσης την εξάρτηση της Ευρώπης στο φυσικό αέριο, με την διακοπή της ροής του προς το έδαφος των ευρωπαικών χωρών , ελπίζοντας και εκτιμώντας ότι:

1.  Το οικονομικό πλήγμα και οι οδυνηρές συνέπειες στην καθημερινή διαβίωση εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που δυνητικά μπορεί να επιφέρει το Ρωσικό καθεστώς  δια του ”ενεργειακού πολέμου”, θα προκαλέσει κοινωνικές αναστατώσεις, πιθανές εξεγέρσεις και διαμάχες στο εσωτερικό των χωρών με σκοπό και άμεσο στόχο την προοπτική της πολιτικής αλλαγής των κυβερνήσεων που αντιτίθενται στα σχέδιά του, με άλλα πολιτικά, η μή, πρόσωπα τα οποία θα επιδιώξουν να ”υψώσουν λευκή σημαία”, η  να υποκύψουν και να ”ανοίξουν την όρεξη του Πούτιν για τα … ”επόμενα”… ως απογόνου του Μεγάλου Πέτρου….

2.  Στρατιωτικά έχει κατανοήσει ότι με συμβατικά όπλα ,πολύ δύσκολα θα ”τα φέρει βόλτα” με την Ευρώπη , παρά το γεγονός ότι ”εκπέμπει” έμμεσες απειλές μέσω καθεστωτικών προσώπων του περιβάλλοντός του, ότι μπορεί να προσβάλει την Ευρώπη με την χρήση πυρηνικών όπλων.. Αυτό τούτο όμως επί του παρόντος δεν φαίνεται ως ορατή πιθανότητα, αλλά ως απειλή , για τον λόγο ότι οι δύο ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες της Ευρώπης, δηλαδή η Μεγ. Βρετανία και Γαλλία διαθέτουν ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο και σε ανακύπτουσα δεδομένη στιγμή, ομοίως έχουν την δυνατότητα να το ενεργοποιήσουν σε βάρος του. Άλλωστε -ως έξυπνος– αντιλαμβάνεται σαφώς ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα επιφέρει τεράστια οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα του.

Τώρα όμως, ”τι μέλλει γενέσθαι ;

”Άγνωστοι ”αι βουλαί του Κυρίου”… για τον προφανή λόγο ότι ”έχει μπλέξει” και είτε ”θα κάνει την ανάγκη φιλότιμο” και θα αποχωρήσει ”με ελαφρά πηδηματάκια” από το Ουκρανικό έδαφος ταπεινωμένος, πράγμα το οποίο όμως δεν επιθυμεί ”με τίποτα”  και με ότι αυτό θα συνεπάγεται…., είτε υπάρχει πιθανότητα, αν δεν αντιστρέψει την κατάσταση, να  εκπέσει εκ των έσω με …… εσωτερικές διεργασίες, όταν τα πράγματα χειροτερέψουν εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά για τον Ρωσικό λαό, όπως αντίστροφα συνέβη στο παρελθόν με το καθεστώς των Τσάρων…… με συμπέρασμα ότι,  ”σκάβοντας τον λάκκο” προς την Ευρώπη , μπορεί ο ίδιος να ”πέσει μέσα”……….

Ας επικρατήσει η λογική, έναντι κάθε μεγαλομανίας..

 


Περισσότερα άρθρα από τον Νίκο Μπέτσιο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ